Hur du ändrar termostat på en 1995 Mitsubishi Galant

Även om Mitsubishi Galant är en import bil, är dess termostat samma typ som används av de flesta inhemska biltillverkarna. Termostaten är placerad inne i insugningsröret för att reglera motorns temperatur. Eftersom temperaturen på Galant s motor stiger, tillåter termostaten ett ökat flöde av kylmedel genom motorn. Fluiden bidrar till att minska motorns temperatur. När termostaten slutar fungera, risken för överhettning ökar. Detta skulle kunna tänja aluminium motorblock Mitsubishi installerat i Galant. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Handduk
Visa fler instruktioner
1

Följ övre kylarslangen till den plats där kylarslangen ansluter till Galant intag grenrör. Slangen ansluts till T-stat bostäder på insugningsröret. Termostaten vilar inuti huset.
2

Ta bort de två skruvarna som håller T-stat bostäder på insugningsröret med ett djup och uttag. En liten mängd kylmedel kan läcka ut från slangen när du tar bort T-stat skal från basen av insugningsröret. För att minska mängden av läckage håller kylarslangen i vertikalt läge när du drar upp på T-stat bostäder för att dränera vätska tillbaka in i kylaren.
3

Torka ytan av Galant s insugningsröret ren med en handduk. Förhindra skräp som löv eller packning material från att komma in i hålet där termostaten vilar.
4

Dra använda termostaten ur insugningsröret. Placera den nya termostaten i hålet och se till att änden med fjädern går in i hålet.
5

Placera en ny packning över termostaten. Placera T-stat hölje ovanpå packningen. Säkra höljet till insugningsröret med de två skruvarna.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/professional-car-maintenance/133510.html

Previous:
Next:

Professionell Bilunderhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.