Vad är en EGT Reading?

EGT, eller avgastemperaturen, är temperaturen på avgaserna som kommer ut ur din motor efterförbränning. Egt är en bra indikator på din motor prestanda och avläses med hjälp av en pyrometer. Pyrometer

En pyrometer är en mätare för extremt höga temperaturer samt en sond. Sonden placeras på avgassida förbränningscykeln varierar emellertid sin exakta position från bil till bil. För stora dieslar, kommer sonden placeras efter turbinen. På andra bilar kan det vara inom utblåsningsgrenrörskroppen.
Vikten

Pyrometrar ofta används med dieslar, eftersom majoriteten av dieselmotorer har turboladdare. Varje motor med en turbo eller kompressor bör ha en pyrometer grund av dess snabba reaktionstid. Bilar med ökad effekt funktioner såsom turbo eller kompressor kan ändra temperaturen snabbt. Om något liknande en blockerad luftflöde inte upptäcks tillräckligt snabbt kan det orsaka allvarliga skador på din motor.
Lära av EGT

EGT kan tala om för föraren viktiga saker. Om EGT är mycket hög i bilen kan köra alltför magert. Om EGT är låg, kan bilen vara igång alltför rika. Det är också en varning om en förare är för hård mot sin motor. Pyrometem kommer ofta blir röda om temperaturen är högre än vad den borde vara under normal drift.
Pris


Som av 2010, pyrometrar kostar från $ 200 till $ 500. Den största skillnaden i pris är om du får en analog eller digital display.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/professional-car-maintenance/133504.html

Previous:
Next:

Professionell Bilunderhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.