Automatväxellåda Komponenter

Den automatiska växellådan ändrar växlar utan ingripande av föraren och håller bilen stadigt medan föraren flyttar foten från bromsen till gasen, vilket gör det lättare att köra i kuperade områden. Det finns en hel del rörliga delar inuti automatlåda som måste fungera smidigt tillsammans för bilen att röra sig som det ska. Momentomvandlaren

Momentomvandlaren håller bilen rullar bakåt vid stopp. Det är kopplingen av överförings-och kontrollerar strömmen som kommer från motorn och kommer till hjulen. Momentomvandlaren innehåller två roterande plattor med skövlar och vätska mellan dem. Plattan från motorn roterar vätska och vätskan roterar plattan från transmissionen. Vätskan flexar, jämna ut kraftöverföring. Till skillnad från en vanlig koppling, där en platta fysiskt vidrör den andra plattan och måste antingen vara engagerade eller inte inkopplad, kan momentomvandlaren vara halvvägs engagerade, överför viss makt, men inte alla.
Pump

transmissionspumpen drar transmissionsolja från sumpen i botten av transmissionen och skjuter in den i samtliga avdelningar i transmissionen.
Den planethjulväxeln

planethjulväxeln ger möjlighet att växla. Den består av ett antal små kugghjul sammankopplade med en större växel i mitten och hålls på plats med en stationär växel cirkling utsidan av de mindre redskap. Den lilla kugghjul ändrar läge runt den stora, mitt redskap, vilket möjliggör olika utväxlingar. Det finns mindre kopplingar och metallband runt planethjulväxeln som gör växlingen mjukare och gör att föraren kan välja redskap, såsom låg och omvänt.
Ventilhuset

Gear ändringar väljs av datorer i transmissionen och motorn, med hjälp av information från ventilhuset. Ventilkroppen mäter tryckförändringar vid in-och utgående områden på transmissionen och skickar informationen till de båda datorerna. Det rör sig då delar av planethjulväxeln att växla enligt anvisningar från datorerna.
Automatic Transmission Fluid

automatisk transmissionsolja (ATF) ger smörjning och ett medium att överföra el inom transmission. Tillverkad av raffinerad olja med tillsatta ingredienser för att förhindra skumning och stöd i kampen mot korrosion, är ATF en av de få delar av transmissionen som måste underhållas med jämna mellanrum.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/professional-car-maintenance/133488.html

Previous:
Next:

Professionell Bilunderhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.