Hur man tar bort rattstången Från en 2002 Chevy Silverado

Det kan finnas flera orsaker till varför du behöver ta bort rattstången från 2002 Chevy Silverado. En av de vanligaste är så att du kan ta bort instrumentpanelen att arbeta på komponenter som värme-och luftkonditioneringssystem. Du måste ta bort ratten från kolonnen innan du kan koppla kolumnen själv. Positionerna för hjulet, kolumn och rattstång är alla mycket exakt och du måste vara noga med att inte störa dem. Saker du behöver
Wrench
Skruvmejslar
Marker
Ratt avdragare
Visa fler instruktioner
Wheel
1

Koppla Silverado batteri vid minuspolen, lossa muttern kabelklämma med en skiftnyckel. Se till att framhjulen är riktade framåt och vänta två minuter efter frånkoppling (att utarma makten airbagen).
2

Ta bort locket från säkringsdosan på instrumentpanelens vänstra ände, dra den centrala instrumentet kluster bezel bort och sedan skruva bort knäet bolster under rattstången med hjälp av en skruvmejsel. Unbolt och ta bort förstärkningen panel med en skiftnyckel.
3

in en liten skruvmejsel i hålen i baksidan av ratten (du kan behöva vrida hjulet) för att frigöra krockkuddar klipp. Koppla airbagmodulen från hjulet och koppla dess elektriska anslutningar.
4

Koppla hornet elektriska kontaktdon, ta bort hjulet s låsmuttern med en skiftnyckel och markera hjulet ställning till rattstången med en markör .
5

Anslut en avdragare verktyg till ratten och ta bort hjulet från axeln.
Kolumn
6

bort lutningen spak på rattstången om man är närvarande.
7

Skruva den nedre halvan av rattstången täcker med en skruvmejsel, och sedan dra den övre halvan av.
8 < p> Koppla bort alla elektriska kontakterna på kabelhärvan och sedan bända bort klippet behålla selen på kolonnen.
9

Skruva loss modulen kroppskontroll och dess fäste med en skruvmejsel och koppla bort gul kablaget där luftkudden clockspring från modulen.
10

Skruva loss muttern för rattstången och dra bort bulten fästa den övre axeln till den mellanliggande. Markera relationen mellan de båda axlarna med markören.
11

Ta rattstången övre och nedre monteringsmuttrarna med skiftnyckel, sänk kolumnen och dra sin axel bort mellanaxeln.

Addera .from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/professional-car-maintenance/133480.html

Previous:
Next:

Professionell Bilunderhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.