Arizona Lagar om katalysatorer

Katalysatorn är en viktig del av bilens miljöutsläpp kontroll och avgassystemet. Det finns federala lagar som reglerar användning, byte och borttagning av katalysatorer. Vissa stater har lagt extra lagar utöver de federala sådana. I delstaten Arizona upprätthåller federala lagar som reglerar katalysatorer förutom att ha en lagstiftning i sitt eget. De grundläggande federal lag

federala lagar förbjuder uttryckligen uttag eller utbyte av en fungerande katalysator. De allra flesta bilar som säljs i USA är utrustade med en katalysator vid köptillfället. Ägarna av fordon är förbjudet att ta bort eller manipulering med en väl fungerande omvandlare. Rent juridiskt är det enda skälet till en person kan förändra katalysatorn i sina fordon om omvandlaren saknas eller inte längre fungerar korrekt. När en katalysator ersätts, förväntas det att ersättas enligt riktlinjer fastställda av Naturvårdsverket. Addera EPA riktlinjer

United States Environmental Protection Agency utfärdade en specifik uppsättning riktlinjer under 1986 om ersättningskatalysator krav. Riktlinjerna riktar flera frågor som rör katalysatorer, inklusive deras effektivitet, konstruktion och rätt metoder, rutiner och dokumentation som krävs innan du installerar eftermarknaden katalysatorer.

EPA kräver att katalysatorer endast kan ersättas om bilens omvandlaren saknas, trasiga eller har misslyckats ett juridiskt krävs utsläpp test. Den ersättande omvandlaren enligt lag är skyldig att vara identisk med den ursprungliga tillverkarens omvandlare och måste installeras med hjälp av tillverkarens riktlinjer för den specifika märke och modell av fordon.
Arizona State lagstiftande stadgan 13-3728

Arizona delstatsparlamentet stater i stadgan 13-3728 att det är olagligt för en person att köpa eller sälja en begagnad katalysator "om köp eller försäljning i den löpande verksamheten genom att en kommersiell motor fordonsdelar eller verkstadsverksamhet i samband med försäljning eller installation av en ny katalysator. " Denna lag gäller inte för fordonsindustrin återvinningsföretag. Brott mot stadgarna anses en förseelse brott.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/professional-car-maintenance/133460.html

Previous:
Next:

Professionell Bilunderhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.