Hur Tune Ignition Timing

I nästan alla fordon från mitten av 1980-talet och tidigare, sätta tidpunkten var ett vanligt underhållsarbete. Typiskt, en stor tune-up som helst utfördes (mössa, rotor, poäng, pluggar och sladdar), tidpunkten behövde ställas in. I den nya tidsåldern, är timing elektroniskt in och det finns inget enkelt sätt att avancera eller fördröja tidpunkten. Denna förändring lett till missuppfattningen att fastställa tidpunkten för en äldre bil är en komplex uppgift, när det i själva verket är det en relativt enkel. Saker du behöver
Socket Ratchet
ställa
Timing ljus
Ficklampa
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven och leta reda på tillverkarens information klistermärke. Det är oftast på motorhuven eller radiatorn bärbalk.
2

Läs klisterlappen och lokalisera tidsbestämning. Det kommer att indikera "grader före övre dödpunkt" vid en viss RPM (t.ex. 5 grader före övre dödläget vid 750 rpm).
3

Lossa-down bolt vid basen av distributör med en spärr och uttag så att den kan vridas för hand. Distributören hittas genom att spåra tändkablarna från motorn, när du når slutet av trådarna, har du kommit till distributören på framsidan av motorn
4

Titta och lokalisera vevaxeln. remskiva. Det är den största remskivan nära botten av motorn. Du kommer att märka en skåra eller en linje på remskivan, är detta tidpunkten märket. Lägg också märke till att det finns varumärken med nummer stämplat på motorn direkt bakom remskivan. Dessa anger grader före övre dödläget.
5

Anslut alligator-stil klämma på timing ljus till den positiva batteripolen och klipp den andra kabeln från ljuset om till nummer ett tändstift tråd . Detta bestäms av tändföljd av fordonet.
6

Starta motorn och låt den uppnå normal driftstemperatur. Tidpunkten ljus vid vevaxeln
7

Aim remskiva medan en assistent håller bilens varvtal vid den hastighet som anges på informationen klistermärke.
8

Tryck på avtryckaren på timing ljus och en strobe ljus börjar att blinka. När lampan är på, är detta det övre vändläget. Observera där tidpunkten märket på vevaxelns remskiva är i förhållande till markeringarna på motorn.
9

Jämför det nummer som anges på den information klistermärke.
10

Vrid fördelaren och upprepa steg 8 och 9 tills linjen på vevaxelremskivan ställer upp med rätt grad märkningen på motorn.
11

Slå på bilens fart när den rätta timingen uppnås och dra åt distributör låsning bolt.
12

Ta tidpunkten tråd ljus ström från batteriet och matningstråd från tändstiftet.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/professional-car-maintenance/133459.html

Previous:
Next:

Professionell Bilunderhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.