Hur man bygger 350 Motor

Den 350-kubik-tums motor från General Motors först dök upp under huven på en 1967 Chevrolet Camaro. Ombyggnad dessa motorer är ett effektivt sätt att återvinna dem för mer effekt. Det tar lite precisionsmontering att återuppbygga 350ci motordelar men jobbet är oerhört givande. Bestäm vad du kan göra och vad som kommer att behöva göras av proffs innan du börjar. Saker du behöver
350ci motor
Hoist (overhead vinsch) katalog Motor stå
skiftnycklar (öppen och box slutet) katalog spärrnycklar (1/4, 3/8 & 12 tums enhet ) katalog uttag
Catch pan (avfallsfluider) katalog Skruvmejslar
Rags
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort motorn från växellådan, alla elektriska anslutningar och accelerator bindning. Bifoga en bar motor hiss till motorn, koppla en kedja till vardera av de två konsolerna motorlyft. De är belägna på toppen av motorn vid fram-och baksidan. Säkra varje kedja tätt med en kvarhållande mutter och bult.
2

Separera avgaserna från motorn vid grenröret. Ta bort fästbultarna från motorfästen. Haka upp baren motorlyft av en motor hissa eller tak vinsch centrerat direkt över motorrummet. Höj vinschvajern eller motorlyft nog att göra hissen kedjan undervisade. Dra på kedjorna lyftstaven med handen hårt så att kedjan länkar och infästningarna är positionerade för en nivå hiss.
3

Lyft motorn med motor hissa eller vinscha. Lyft av motorn i motorfästen två inches och kontrollera att motorn är helt kopplas bort från fordonet. Manövrera motorn ur bilen och sedan sänka ner det till höjden på motorns stativ.
4

Säkra motorn till en motor monter. En fyrgradig motor stativ har fyra fästskruvar som håller motorblocket på stativet. Ett stativ som gör att du kan rotera motorn är att föredra. Koppla loss motorns kedjorna lyftstaven och hissa och lägg åt sidan.
5

Tappa av oljan och kylvätskan ur motorn och släng. Dra vevaxeln remskiva. Ta bort insugningsröret, avgasgrenrör och täcker ventil. Ta vipparmarna, ventil stänger push-och lyftare. Ta bort locket kamkedjan. Dra kamaxeln och kamkedjan ut. Ta motorn drar iväg. Vrid motorn 180 grader.
6

bort oljetråget. Dra av lageröverfallet utanför varje vevstake och låt kolven glida ut toppen av motorblocket. Placera ena handen under motorn när lagerhuset är avstängd så att du kan hjälpa kolven ur cylindern. Upprepa proceduren tills alla åtta cylindrar är ute.
7

Ta bort oljepumpen och därefter varje ramlageröverfallet av vevaxeln. Dra vevaxeln ut. Ta motorblocket av sidostödet. Skicka motorblocket, huvuden motor, kolvar och vevaxel till en verkstad för att omforma alla passande ytor och finslipa cylinderloppen till lika dimension.
8

Sätt ombyggda motorblocket på stativet. Rengör alla delar som inte har ersatts eller byggts om. Måla motorblocket och covers. Vrid motorn så att botten på motorn är riktad uppåt. Smörj och sätt ett vevlager i varje säte. Smörj vevaxeln med 90W växellådsolja och sitter den i lagren. Förslut vevaxellagret och dra åt. Vrid motorn 180 grader.
9

Secure kolven till vevaxeln i par. Sätt två olje ringar och en kompression ring på varje kolv och installera dem i en cylinder med en kolvringskompressorn att pressa kolvringarna nog att låta kolven att glida in i cylinderloppet. Fäst varje piton till vevaxeln med dess lager och locket.
10

Ställ motorn huvuden tillbaka på motorn. Sätt i kamaxeln i motorn. Installera lyftare, ventil stänger push-och vipparmar. Anslut kamkedjan och sätt tillbaka locket kamkedjan. Vrid motorn 180 grader.
11

Montera oljepumpen och olja smärta. Vrid motorn 180 grader och byt ut ventilen omslag, insugningsröret och avgasgrenrör. Anslut motorn till vinsch eller vinscha med en bar motor lyft och lyfta motorn tillräckligt för att ta bort den från motorn montern. Lyft motorn och centrera den över motorrummet av fordonet sänka den på sina motorfästen. Dra åt motorfästen och ta lyftkedjorna.
12

Anslut motorn till avgasröret, överföring, gaspedalen koppling och elektriska anslutningar. Kör motorn och kontrollerar alla ledningar.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/professional-car-maintenance/133453.html

Previous:
Next:

Professionell Bilunderhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.