Typer av Automobile Kompressorer

System för luftkonditionering i bilar är ovärderlig under de varma årstiderna och i varma klimat. Placerad i centrum för dessa system är en cylinder-formad anordning som kallas en kompressor. Kompressorn arbetar för att producera kall luft som strömmar från din A /C. Auto kompressorer skiljer sig åt i deras metod för luftväxling mellan motorn och interiören. Rulla

En spiralkompressor består av ett par spiral skivor av olika storlekar, med den större en innesluter den mindre. Den större skivan förblir stationär under drift, medan den mindre skivan komprimerar kylmedelsgas genom spinning inom den långe disken. Eftersom de mindre disk snurrar, skapar denna åtgärd en avspärrad område inom den större disken, orsakar olika grader av påtryckningar. Som kylvätska sugs in i denna rulle, blir en del av det fångade inuti det förseglade startområdet. Rotation av den mindre skivan driver gasen att färdas mot det inre av rullen, därmed komprimering av gasen. Tryckluft lämnar bläddra via ett utlopp längs den yttre skivan barriären.
Rotary

Utformningen av en roterande kompressor sysselsätter en cylinderformad rullande mekanism för att överföra och komprimera kylvätska. Kylmediet komprimeras när rullen snurrar i ett cylindriskt utrymme som är uppdelat av ett blad, som är fjädrande. I huvudsak gör fjädrande blad ett par avtätade områden inne i cylindern. När rullen roterar i cylindern, med fördröjd trycken montera på vardera sidan av bladet. Som pressen ökar på ena sidan, den andra sidan tvingas att utvisa den kylda, Den variabelt deplacement kompressor tryckluft.
Variabelt deplacement

är utformad för att överföra och komprimera gas anställa en cylinder /kolv mekanism. Denna anordning, även kallad en kolvkompressor, använder upp /ner rörelse av kolven för att generera olika nivåer av tryck. Dessa nivåer arbeta för att suga kylmedel in i cylindern, sedan komprimera och utvisa den efterföljande kall luft in i det inre av bilen. Dessa variationer i tryck kan också orsaka insugs-och avgasventilerna för att öppna och stänga.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/professional-car-maintenance/133440.html

Previous:
Next:

Professionell Bilunderhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.