Vilka är fördelarna med Förgasare?

Bränsleinsprutningssystem blir mer och mer populärt som en del racing organisationer har tillåtit dem att användas i sina bilar och biltillverkare är inklusive mer och mer av dem i sina bilar. Fans av insprutningssystemet påstående att det är mer effektivt och kommer över tid att spara pengar bilägaren. Fans av förgasaren tout att förgasare är billigare, lättare att underhålla och faktiskt leverera mer ström till bilen. Underhåll

Förgasare är lättare än insprutningssystem för mekaniker och bilägare att upprätthålla, enligt branschledande Butch Bass. Detta beror bränsleinsprutning motorer beroende på elektronik i bilen som är komplicerade att fixa när de så småningom sönder. Förgasare lita på tryck och grundläggande mekanik, vilket gör dem lättare att fixa.
Pris


eftersom de är lättare att fixa, förgasare tenderar att vara billigare att fixa när frågor uppstå. Bränsleinsprutning motorer leverera mer hästkrafter, men de är betydligt dyrare. Som av 2009, kostar bränsleinsprutning $ 2400 medan förgasare kostar ca $ 400, enligt BG Products 'Steve Johnson. För många bilägare, är $ 2,000 prisskillnaden inte värt det extra hästkrafter.
Ström

bilentusiaster debatt om huruvida förgasare eller bränsle insprutning leverera mer makt. Jim McFarland, från den tekniska tjänsten företaget McFarland and Associates, hävdar att bränsleinsprutningen ger mer makt, medan Pro Stock racer Warren Johnson hävdar att rätt inställd förgasare leverera mer ström till motorn. I själva verket, NASCAR och Pro Stock tävlingsbilar använder förgasare istället bränsleinsprutningssystem.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/professional-car-maintenance/133421.html

Previous:
Next:

Professionell Bilunderhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.