Hur du ändrar transmissionsolja i en Cobalt LS

transmissionsolja i en Chevy Cobalt ska bytas var 50.000 till 60.000 miles, beroende på körförhållanden som din bil har utsatts. När en sändning har skiftat växlar via grusvägar och starkt förorenade områden, den vätska som rinner genom systemet tenderar att tjockna, ändra färg och skapa korrosion och andra bekymmer. Ändra transmissionsolja kan ta en timme eller så för att slutföra, men är väl värt att undvika de avgifter som uppstår genom att anställa en professionell mekaniker för överföring reparation eller vätska förändringar. Saker du behöver
Droppkar
Skyddsglasögon
Arbetshandskar
Funnel
2 liter Dexron transmissionsolja
Justerbar hylsnyckel
Wet butik trasa
avfettning
Standard tänger
Visa fler instruktioner
1

Höj din transmissionsolja temperatur genom att köra din Cobalt i ungefär 10 till 20 minuter innan du börjar vätskeersättning.
2

Förvandla din bil utanför men lämna nycklarna på plats, eftersom du kommer att behöva för att starta det igen när du sätter den nya vätskan in i växellådan.
3

Jack bilen upp med en domkraft, med stöd av två montrar på vänster och två står på höger sida av bilen nära den inre sidan av varje däck.
4

Stå tillbaka från bilen och bedöma huruvida bilen är helt plant. Om bilen verkar nivån, kan du gå vidare till nästa steg. Om inte, fortsätt att justera domkraft och står tills bilen är jämnt horisontellt med marken under den. En lutande bil kan innebära hot faror transmissionsolja.
5

Gå under bilen och leta reda på torget, pan metall transmission. Detta är identifierbar inte bara formen utan av de många skruvar som håller fast den överföring området, nära förarsidan av bilen.
6

Placera droppskålen under överföringen pannan, som en catch för den vätska som kommer att börja hälla i nästa steg.
7

Skruva överföring pan sida mössa, känd som en avtappningsplugg. Du kan behöva använda din hylsnyckel för att lossa locket om det är särskilt tätt. Vätskan börjar rinner in i långpanna och kan ta så länge som 10 minuter att tömma helt.
8

Använd hylsnyckel för att lossa de övriga bultarna som håller överföring pan monterad under bilen.
9

Rengör hela transmissionen pannan med hjälp av en liten mängd av avfettningsmedel på våt trasa. Detta är viktigt eftersom rester från gamla vätskan kunde förorena den nya vätskan, skapar problem tidigare än nödvändigt efter att vätskan förändringen.
10

Dra åt bultarna tillbaka på transmissionen pannan, se till att det inte finns några sprickor eller springor där transmissionsolja kan läcka ut när den är full igen.
11

Ta bort alla fyra pallbockar från under varje sida av bilen och sänka domkraften stå långsamt och försiktigt.

12

Höj huven på din bil och identifiera påfyllningsporten ovanpå din överföringsenhet.
13

Öppna påfyllningsporten med fingrarna precis som en kapsyl. Om locket är svårt att slå, använda en tång för en extra fast grepp.
14

Placera tratten nedåt så att vätskan kommer in direkt i påfyllningsporten.

15

Engagera din nödbromsen för att förhindra oavsiktlig rullning av ditt fordon.
16

Börja tändningen så att bilen är uppvärmningen och den nya vätskan kommer att strömma fritt genom transmissionen som du häller den i.
17

Häll den första litern Dexron transmissionsolja in din överföring fyllning port.
18

Sätt foten på bromspedalen och flytta redskap med din bilen långsamt från parken till neutral, back och kör, utan inbördes ordning. Detta kommer att driva den nya vätska runt växellådans olika delar, så att varje komponent är tillräckligt smord.
19

Häll den andra litern transmissionsolja i tratten med bilen i "park."

20

Shift växellådans kugghjul med foten på bromsen igen, och vätskan ska vara helt smörjning hela överföringssystemet på denna punkt.
21

Byt växellådans fyllning port lock och stäng huven för att slutföra lyckad förändring transmissionsolja.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/professional-car-maintenance/133414.html

Previous:
Next:

Professionell Bilunderhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.