Hur Take Off ett oljefilter till 2002 Grand Am

För 20 år Pontiac Grand Am var en av de bäst säljande fordon i Pontiac linjen. Under denna period Grand Am kunde ha använts som en daglig pendlare eller ens en högpresterande street bil. De alternativ som du köpt bilen med verkade göra mest skillnad på vad bilen har använts för. 2002 års Grand Am var tillgänglig med antingen 2,2-liters fyrcylindrig motor, eller 3,4-liters V-6. Oavsett vilken bil och motor kombination du valde, var underhållet den viktigaste delen av att hålla detta fordon på vägen. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Stoppklossar
Ratchet
Metric uttag
Momentnyckel
Band-typ oljefilternyckel
Olja fånga pan
Rags
32 mm (1 1/4 ") hylsa
Skyddshandskar
Skyddsglasögon
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet på ett plan, hård yta. Placera stoppklossar runt bakdäcken. Öppna huven och ta bort locket olja fyllning. Palla upp fordonets front. Placera domkraften under ramen. Sänk fordonet. Sätt på dig skyddsglasögon och skyddshandskar.
2

Leta avtappningspluggen på botten av aluminium oljetråget. Placera pannan oljan fångsten under avtappningspluggen. Ta bort avtappningspluggen i en moturs rotation. Montera avtappningspluggen när oljan sker tömning och dra åt avtappningspluggen till 18 foot-pounds av vridmoment med momentnyckel.
3

Leta oljefiltret. På V-6 den är belägen på den motsatta sidan av motorn från avtappningspluggen. På den fyrcylindriga motorn den är belägen under huven på motorn mellan motorn och kylaren. Det ligger i en svart plasthölje. Ta bort oljefiltret från V-6 motor med bandet typen oljefilternyckel genom att vrida det moturs
4

. Inspektera filtret monteringsytan för att se till att oljefiltret tätningen lossnade. Installera det nya oljefiltret för hand tills den kommer i kontakt med motorn. Dra åt filtret ytterligare ett helt varv. Ta bort oljefiltret locket på fyrcylindriga motorn med hjälp av 32 mm (1 1/4 ") hylsa. Ta bort filtret från kåpan genom att försiktigt dra i det. Montera det nya filtret i locket tills det snäpper på plats. Byt ut gummi o-ringen på locket. Montera filtret och locket och dra åt den till 18 foot-pounds.
5

Sänk bilen till marken. Häll 4,5 liter 5W-30 olja i motorn påfyllningsporten. Starta motorn och låt den gå tills oljan släcks. Stäng av motorn och låt motorn sitta i 2 minuter gör det möjligt för oljan att återgå till oljetråget. Kontrollera motoroljan och fyll på vid behov. Inspektera fordonet för läckor.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133406.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.