Hur byta olja på en 04 Freestar

Den typiska minivan är utformad för att ekonomiskt förmedla sina passagerare från punkt A till punkt B i relativ komfort, något som Ford hade spikat med sin ursprungliga Windstar van. För årsmodell 2004, avgick Ford Windstar till förmån för den nydesignade Freestar, som var tillgänglig med antingen en 3,9-eller 4,2-liters V-6 motor. Regelbunden olja och oljebyte filter är avgörande för antingen motorns förmåga att arbeta med maximal effektivitet. Du kan använda samma olja och filterbyte förfarande för antingen motorn. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
dräneringskärlet
Ratchet
Hylsnyckelsats
Shop handdukar
Momentnyckel
Filter skiftnyckel
Oljefilter
5 liter SAE 5W-20 motorolja
Visa fler instruktioner
1

Starta Freestar och låt den gå på tomgång i stället för en tre minuter att värma motoroljan. Stanna motorn, öppna huven och skruva av oljepåfyllningslocket från toppen av motorn.
2

Lyft framsidan av van med en hydraulisk domkraft, och placera pallbockar under Freestar s lyft poäng bakom framhjulen. Sänk Freestar på läktaren.
3

Skjut under framsidan av Freestar och lokalisera oljeavtappningspluggen på baksidan av oljetråget. Placera ett uppsamlingskärl under avtappningspluggen, skruva av proppen med en spärr och uttag. Låt motoroljan rinna ut till en tunn rännil. Torka trådarna avtappningspluggen ren med en handduk, och sedan skruva pluggen på plats. Dra åt avtappningspluggen till 19 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel.
4

Flytta dräneringstråget nedanför oljefiltret, på passagerarsidan av motorn bredvid oljetråget. Lossa oljefiltret med ett filter skiftnyckel, och låt oljan rinna. Skruva av oljefiltret helt och ställ den i tråget.
5

Coat det nya oljefiltret O-ring med SAE 5W-20 motorolja på fingret. Skruva oljefiltret på plats för hand tills den sitter mot motorn. Dra åt oljefiltret ytterligare en halv varv för hand.
6

glida ut från under Freestar och fyll motorn med 4,5 liter motorolja. Starta motorn och låt den färska oljan cirkulera under en minut. Kolla efter läckage runt oljefiltret och avtappningsplugg. Stanna motorn, lyft sedan Freestar bort av pallbockar och sänk hjulen på marken. Kontrollera oljenivån med hjälp av oljestickan och tillsätt mer olja om det behövs för att höja oljenivån till märket FULL.
7

Överför gamla oljan från tråget in i olja flaskor. Ta oljan till en bil vätskor återvinningsstation för omhändertagande.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133402.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.