Hur du ändrar motorolja på en 2006 Chevrolet Trailblazer

För mer än 30 år Chevrolet Blazer var symbolen för General Motors mellanstora stadsjeepar. År 2002 de införde Trailblazer att så småningom ersätta den mindre och åldrande Blazer. För ungefär fyra år Trailblazer gick igenom ett antal förändringar, och under 2006 Blazer avbröts. Under 2006 Trailblazer erbjöds i två-och fyra-hjulsdrivna versionerna, och med ett utbud av motorer-den 4,2 liters rak sexa, den 5,3 liters V-8, och 6,0 liters V-8 i SS-modellen. Oavsett vilket alternativ du hade, var oljebyten viktiga. Med de snäva toleranser av V-8 motorer, och den variabla ventiltider för inline sex, hålla oljan färsk är vad som skulle hjälpa till att försäkra lång livslängd. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Skyddsglasögon
Skyddshandskar
Ratchet
metriska hylsor
Band typ oljefilternyckel
Olja fånga pan
Rags
momentnyckel
Stoppklossar
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet på en plan yta. Dra åt parkeringsbromsen. Placera stoppklossar på båda sidor av de bakre däcken. Öppna huven. Ta bort locket olja fyllning. Palla upp fordonets front. Placera domkraften under ramen. Sänk bilen till domkraften.
2

Sätt på dig skyddsglasögon och skyddshandskar. Placera olja fånga pan och nya oljefiltret under fordonet. Leta upp 15 mm oljeavtappningsplugg i botten av den stora aluminium oljetråget. Ta bort avtappningspluggen i en moturs rotation samtidigt se till att oljan dropplådan är under avtappningspluggen. Kontrollera tätningen på avtappningspluggen och byt ut den om den är skadad. Leta oljefiltret. Det är formad som en läskburk och ligger på framsidan botten av motorn på rak sexa, och ligger ovanför oljeavtappningspluggen på båda V-8 motorer. 3


Ta bort oljefiltret med bandet-typ oljefilternyckel genom att vrida det moturs. Inspektera oljefiltret monteringsytan för att se till att oljefiltret tätningen lossnar med filtret. Installera det nya oljefiltret för hand tills det bara kommer i kontakt med monteringsytan dra åt filtret ett helt varv. Montera avtappningspluggen och dra åt den till 18 foot-pounds med momentnyckel.
4

Sänk bilen till marken. Lägg sex liter 5W-30 motorolja. Starta motorn tills oljan tryckmätare stiger. Stäng av motorn i en minut så att oljan tillbaka till oljetråget. Kontrollera motoroljan och tillsätt mer om det behövs. Starta motorn och kontrollera tätheten.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133401.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.