2004 Chevy S-10 Vortec V6 oljefilter Plats

I 2004 års modell var den sista produktionen år av Chevy S-10. Den var försedd med den 4,3-liters V-6-motorn, som hade varit arbetshäst för många GM lastbilar till år. Denna motor skulle ge många års tillförlitlig service om det togs om hand. Byte av olja regelbundet var det bästa sättet att få 100.000 eller 200.000 + miles av denna motor. Saker du behöver
Ratchet
Metric uttag
momentnyckel
Band typ oljefilter Rags skiftnyckel
Oil fånga pan
hydraulisk domkraft
Jack står
Skyddsglasögon
Skyddshandskar
5 quarts 5W-30 motorolja
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet på ett plant, hårt underlag och dra åt parkeringsbromsen . Öppna huven och ta bort locket olja fyllning. Palla upp fordonets front och placera pallbockar under domkraftsfästen på ramen. Sätt på dig skyddsglasögon och skyddshandskar.
2

Placera oljan fångsten pan under fordonet. Lokalisera oljeavtappningspluggen sitter på undersidan av aluminiumet oljetråget. Avlägsna avtappningspluggen i en moturs rotation samtidigt se till att oljan fångsten pan är på plats för att fånga oljan. Kontrollera tätningen på avtappningspluggen och byt ut den om den är skadad. Montera avtappningspluggen och dra åt den till 18 foot-pounds med en momentnyckel.
3

Leta oljefiltret. Det handlar om storleken och formen på en läsk kan. På två-hjulsdrivna modellerna det ligger ovanför oljeavtappnings plug.On fyra-hjulsdrivna modeller: Leta oljefiltret åtkomsthålet mot framsidan av skidplate. Vrid luckan skruven 1/4 varv moturs för att låsa upp panelen. Ta bort oljefiltret med bandet typen oljefilternyckel i en moturs rotation. Inspektera oljefiltret monteringsytan för att se till att oljan filterpackningen lossnade med filtret.
4

Sätt ett tunt lager motorolja på det nya oljefiltret packning. Installera det nya oljefiltret för hand. När filtret packningen får kontakt med filtret monteringsytan, dra åt oljefiltret en mer komplett varv. På fyra-wheel-enheter, byt luckan och vrid skruven 1/4 varv medsols. Torka bort överflödig olja från oljeavtappningsskruven och filtret.
5

Sänk fordonet. Lägg fyra och en halv liter 5W-30 motorolja. Starta motorn tills antingen olja slocknar eller oljetrycksmätaren visar trycket. Stäng av motorn och vänta ett par minuter att möjliggöra motoroljan att återvända till oljetråget. Kontrollera motoroljan genom att ta bort pinnen oljestickan, torka av den, sätter tillbaka den, och sedan ta bort den igen. Oljenivån skall vara mellan inom crosshatched mönstret på oljestickan. Tillsätt olja om nödvändigt, för att få upp nivån till toppen av crosshatch. Starta motorn och kontrollera tätheten.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133400.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.