Hur man byter olja i en 1999 Astro 4.3

Att upprätthålla en 1999 Chevrolet Astro van är det bästa sättet att förhindra att din motor från att ha problem i framtiden. Motorn i detta van har en tendens att bränna olja. Normalt skulle du behöva byta tätningarna ventilstyrningen om detta inträffar. Detta skulle kosta nästan $ 1.000. Byte av olja som rekommenderas kan bidra till att förhindra att detta inträffar. Saker du behöver
hydraulisk domkraft
Jack står
Skyddsglasögon
Latexhandskar
Ratchet och metriska hylsor
Momentnyckel
Band typ oljefilternyckel
Oil catch pan
Rags
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet på ett plant, hårt underlag. Aktivera parkeringsbromsen. Öppna huven och ta bort oljepåfyllningslocket. Hissa upp fordonets front och placera pallbockar i stöttningspunkter.
2

Ta på skyddshandskar och skyddsglasögon. Placera pannan oljan fångsten under fordonet. Lokalisera oljeavtappningspluggen i botten av aluminiumet oljetråget. Avlägsna avtappningspluggen samtidigt se till att oljan går in i oljan fångsten pan. Byt packningen på oljeavtappningspluggen om den är skadad. Leta oljefiltret ovanför oljeavtappningsskruven. Filtret är om storleken och formen på en burk soppa. Placera bandet skiftnyckel runt filtret och ta bort oljefiltret genom att vrida det moturs. Kontrollera att oljefiltret packningen lossnar med filtret.
3

Smörj det nya oljefiltret tätning med ett tunt lager olja. Installera det nya oljefiltret för hand. Montera filtret så att tätningen kommer i kontakt med motorn. Efter tätningen gör kontakt, vrid filtret trekvart till ett helt varv ytterligare. Dra inte åt filtret. Montera avtappningspluggen med 18 fot pounds av vridmoment. Torka bort överflödig olja.
4

Sänk bilen till marken. Lägg fyra och en halv liter tillverkaren specificerad 5W-30 motorolja. Montera locket olja fyllning. Starta motorn tills oljan ljuset släcks, eller i cirka 30 sekunder. Detta kommer att fylla oljefiltret med olja. Stäng av motorn och och vänta 2 minuter. Detta gör att oljan har sjunkit. Kolla undertill för läckor. Kontrollera oljenivån och fyll på olja vid behov för att få upp nivån till "FULL"-märket på mätstickan. Addera
.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133399.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.