Hur byta olja på en 1998 Buick LeSabre

1998 års Buick LeSabre presenterar General Motors 'gör-det-all 3,8-liters V-6 motor. Den LeSabre version av denna V-6 motor pumpar ut 205 hästkrafter. En del av korrekt upprätthålla denna motor regelbundet byta olja. Buick rekommenderar byte av olja och filter i 1998 LeSabre varje 3000 miles om det varar korta resor och täta trafik, eller var 7500 miles om du använder det bara för lång motorväg resor. Detta fordon har en olje-life monitor som visar "Change Oil Snart" när det snart är dags för ett oljebyte. Du måste manuellt återställa detta ljus efter oljebyte. Saker du behöver
Stoppklossar
Ordet jack
Jack står
dräneringskärlet
sexgradig box-nyckel som
Tjock butik trasa
Ren, luddfri trasa
Momentnyckel
sexgradig hylssats
Oljefilternyckel
Nytt oljefilter
5 liter ny 10W-30 motorolja
ren tratt
Visa mer Instruktioner
Tömning av olja och filterbyte
1

Öppna LeSabre huva och skruva av oljepåfyllningslocket från motorn. Ställ locket på en säker plats. Position stoppklossar bakom bakhjulen och kila dem under hjulen. Lyft fordonets front med en domkraft och skjut pallbockar under LeSabre s hjälpramen. Sänk bilen på pallbockar
2

krypa under fordonets front och hitta oljetråget -. Den stora metall pan på undersidan av motorn. Hitta oljeavtappningspluggen på framsidan av oljetråget. Placera ett uppsamlingskärl under oljeavtappningspluggen och lossa pluggen med en sexgradig box-end skiftnyckel. Ta bort pluggen resten av vägen för hand, med hjälp av en tjock butik trasa att isolera handen från värmen.
3

Låt oljan rinna ut ur dräneringshålet tills endast två eller tre droppar av olja var femte sekund kommer från dräneringshålet. Rengör avtappningspluggen gängor och rent runt oljepluggen är passande yta på oljetråget med en ren, luddfri trasa. Hand-gänga avtappningspluggen i oljetråget och dra sedan åt den till 22 foot-pounds med en momentnyckel och sexgradig socket.
4

Skjut mot passagerarsidan av bilen och hitta oljefilter - den 4-tums-lång metallcylinder. Placera drain pan under oljefiltret
5

Lägg ut en oljefilternyckel musikband runt oljefiltret och stäng band runt filtret;. Den avslutande processen varierar beroende på vilken typ av oljefilternyckel du använda. Lossa oljefiltret genom att vrida det moturs ett halvt varv. Lossa filtret längre för hand, med hjälp av tjocka butiken trasa för att isolera din hand, tills olja strömmar från filtret. Vänta tills oljan att sluta flöda, ta bort filtret. Placera filtret i avloppet pan
6

Verifiera oljefilter O-ringen inte fastnar på oljefiltret s montering boss -. Den del av motorn där filtret fästen. Rengör monteringsytan chefen med en ren, luddfri trasa.
7

Coat det nya oljefiltret O-ringen med ett tunt lager av nya 10W-30 motorolja på fingret. Thread oljefiltret på dess montering chef för hand tills dess O-ringen i kontakt med montering chefen. Dra åt filtret ytterligare tre fjärdedelar till ett helt varv för hand efter O-ringen i kontakt med montering chefen. Dra inte åt filtret, eftersom det kan skada O-ringen och orsaka en läcka.
8

Lyft LeSabre utanför pallbockar och ta läktaren. Sänk bilen till marken. Ta bort stoppklossar.
Fyllning Engine
9

Infoga en ren tratt i motoroljan påfyllningshålet. Häll 4 1/2 liter ny 10W-30 motorolja genom tratten och in i motorn. Vänta cirka två minuter tills oljan lägger sig i oljetråget
10

Ta ut oljestickan -. Den gula skaft komponent nära framsidan av motorrummet - och torka den gamla oljan från slutet av den med en ren, luddfri trasa. Sätt tillbaka oljestickan i oljestickan röret och återigen ta bort den. Kontrollera att oljan är nära toppen av det streckade området på mätstickan eller något över den.
11

Starta motorn och låt motorn gå på tomgång i två minuter. Stäng av motorn och vänta två minuter. Återigen kolla oljan, med den process som i steg 2, den här gången, måste oljan vara inom streckade delen av oljestickan. Lägg till mer olja i en fjärdedel quart belopp, som behövs, tills nivån är rätt.
12

Placera tratten i en av de tomma olja flaskor och fylla flaskan med den gamla oljan i tråget. Dra åt locket på flaskan när den är full. Upprepa detta steg tills du överföra all gammal olja ur tråget i flaskor. Ta flaskor olja och filter till en begagnad bil vätska återvinningscentral. Vissa Bildelsaffärer tar gamla vätskan kostnadsfritt.
Återställning "Change Oil Snart" Ljus
13

Vrid LeSabre tändning till "Run"-läge, men gör inte starta motorn.
14

Öppna handskfacket och hitta "Oil Reset" knappen på vänster sida av handskfacket.
15

Tryck och håll ner knappen tills "Change Oil Snart" blinkar fyra gånger slocknar sedan. Håll inte här knappen längre än 60 sekunder när du försöker återställa ljuset.
16

Vrid tändningen till läge "Av" och ta ur nyckeln.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133398.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.