Hur du ändrar oljefilter på en 2010 Saturn Vue 3.6

Den 2010 Saturn Vue med 3,6-liters gjort sexcylindriga användning av en traditionell typ spin-on-filter sitter på framsidan av motorn. Saturnus rekommenderar byte av motorolja och filter varje 3000 miles eller 12 månader, beroende på vilket som inträffar först. Vid byte av olja och filter, är det absolut nödvändigt att använda 5W-30 syntetisk motorolja som uppfyller GM-standarden GM6094M. När som helst oljefiltret byts, ska motoroljan bytas samtidigt. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
dräneringskärlet
13 mm skiftnyckel
Oljefilternyckel
6 liter 5W-30 syntetisk motorolja
nya oljefiltret
Momentnyckel
Hylsnyckelsats
Funnel
Visa fler instruktioner
1

parkerar bilen på en plan yta och dra åt parkeringsbromsen. Lyft bilen huven och stödja den med huven prop stången. Ta ut oljestickan och påfyllningslocket.
2

Lyft fordonets front i luften med domkraft och placera pallbockar under den främre hjälpram av fordonet. Sänk domkraft tills fordonet står säkert på pallbockar. Ta ordet jack.
3

Placera drain pan under motorn avtappningsplugg, som vetter mot bakre delen av fordonet. Lossa oljeavtappningspluggen med 13mm skiftnyckel. Ta motorn oljeavtappningspluggen för hand och låt oljan rinna ner i tråget. När oljan rinna saktar till ett dropp, installera avtappningspluggen och dra åt till 15 foot-pounds med momentnyckel.
4

Placera drain pan direkt under oljefiltret. Vrid oljefiltret moturs med oljefilternyckel tills löst. Ta bort oljefiltret för hand, lite olja kommer att rinna ur filterhuset. Häll oljan som är kvar i filtret i tråget. Spraya bort all olja som kan ha läckt ut i motorblocket med broms renare och låt det droppa in i tråget. Avlägsna tråget från under bilen. Förvara det gamla oljefiltret och motorolja på en säker plats utom räckhåll för barn och djur.
5

Inspektera oljefilterhuset att se det gamla filtret packningen avlägsnades med filtret. Om packningen kvar på huset, försiktigt dra bort den passande yta på filterhuset. Inspektera den nya filtret och se till att det finns en ny packningen på plats inne i dalen på filtret passytan. Coat det nya filtret packningen med färsk motorolja och tråd det medurs på filterhuset. Dra åt filtret för hand tills det är ordentligt.
6

Lyft fordonets front av av pallbockar med domkraft och ta bort domkraften från under bilen. Sänk bilen till marken och ta bort domkraft.
7

Placera tratten i oljan fylla hålet och börja lägga färska 5W-30 syntetisk olja till motorn. Lägg totalt fem liter. Vänta fem minuter så att oljan rinna ner i oljetråget och kontrollera oljenivån med mätstickan. Oljenivån ska ligga inom arbetsområdet. Montera locket motorolja.
8

Starta motorn och låt den gå i en minut, och sedan stänga den. Vänta fem minuter så att motoroljan till fullo rinna ner i oljetråget och kontrollera oljenivån igen. Lägg extra olja till motorn som behövs för att få oljenivån till mitten av driftområdet på oljestickan. Stäng bilens huv

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133394.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.