Hur du ändrar en Stuck oljefilter i en 2000 Sunfire

GM erbjöd 2000 Pontiac Sunfire med antingen en 2,2-liters eller en 2,4-liters fyrcylindrig motor. Den oljebyte förfarandet, oavsett motortyp, är densamma. Oljefiltret sitter på baksidan av motorn, direkt ovanför oljeavtappningsskruven, och du kan komma åt den från under bilen. Du kan helt enkelt ta bort en för hårt oljefilter med grundläggande handverktyg. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
dräneringskärlet
15 mm sexgradig socket
Ratchet
Small Filter Wrench
Torque Wrench från 4 liter 5W -30 Motorolja
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet på en plan yta och dra åt parkeringsbromsen. Öppna fordonets motorhuv och stödja den med huven prop stången. Ta bort locket olja fyllning. Lyft fordonets front i luften med domkraft och placera pallbockar under främre hjälpramen skenorna. Sänk domkraft tills fordonet står säkert på pallbockar. Ta bort domkraft
2

Placera drain pan under motorn avtappningsplugg. Lossa avtappningspluggen med 15 mm sexgradig hylsa och spärrskaft. Ta bort avtappningspluggen snabbt för hand och ställ åt sidan. Låt all motorolja rinna.
3

försök att vända oljefiltret moturs för hand. Om filtret inte kommer att röra sig, placera filtret skiftnyckel över oljefiltret och förlänga handtaget så att du kan dra ner på på handtaget för att rotera filtret moturs. När filtret är löst, ta bort den med handen och töm filtret i tråget. Låt eventuell kvarvarande olja rinna ut ur oljefilterhuset.
4

Inspektera gamla oljefiltret för att säkerställa oljefiltret packningen också togs bort med filtret. Om det inte finns någon packning närvarande på kontaktytan på oljefiltret, dra försiktigt oljefiltret packning bort av oljefilterhuset.
5

Inspektera nya oljefiltret för att se till att det finns en ny packning sitter i dalen av kontaktytan på oljefiltret. Öppna en av kvartar av 5W-30 olja och doppa fingret i oljan. Applicera ett tunt lager olja på oljefiltret packningen, detta kommer att hjälpa gummipackningen att glida på passande yta medan du drar åt, gör det möjligt att täta korrekt
6

Thread det nya filtret på olja. filterhuset. Dra åt oljefiltret medurs tills oljan filterpackningen kontakt filterhuset, dra åt filtret ett helt varv, det ska sitta tätt. Montera oljepluggen pan drain i sitt respektive hål och dra åt till 19 foot-pounds med 15 mm sexgradig socket och momentnyckel. Ta dräneringstråget och förvara den på ett säkert ställe tills den kan kasseras på lämpligt sätt.
7

Lyft fordonets front av av pallbockar med domkraft och ta bort domkraften. Sänk bilen till marken och ta bort domkraft.
8

Häll tre liter olja i motorn genom oljan fylla hålet. Vänta fem minuter så att oljan till fullo rinna ner i oljetråget. Dra stick oljestickan och kontrollera oljenivån i motorn. Om oljan är inom arbetsområdet, installera påfyllningslocket och starta motorn i 30 sekunder, och sedan stänga av den.
9

Låt motorn sitta i ytterligare fem minuter och kontrollera motorns oljenivå igen. Tillsätt olja till motorn, kontrollera oljestickan varje kvartal en kvart, tills oljenivån är i mitten av arbetsområdet på mätstickan. Montera oljepåfyllningslocket ombonad och stänga bilens huva.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133393.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.