Vad är 20 eller 30 vikttvättmedel Motor Oil?

Oljan tränger lager och rörliga delar inuti en bilmotor för att ge smörjning och skjuvning skydd. Tvättmedel motoroljor med SAE årskurser 20 och 30 används typiskt i äldre bilmotorer med lägre temperatur-och tryck. Moderna personbilar motorer använder främst multipel-grade oljor. Vissa moderna racing motorer, två-och fyrtakts småmotorer och industrimotorer ange singel-grade olja. SAE Grading

SAE 20 och SAE 30 betygssättning ges av Society of Automotive Engineers, eller SAE. Testerna utförs på olje-prover för att bestämma viskositet, eller relativa tunnhet, av oljan vid specifika temperaturområden. SAE Betygssättning mäta mängden tid oljan tar att hälla genom ett hål i en viskometer. Fem sekunder resulterar i en klass av 5, 20 sekunder betyget 20, och 30 sekunder en klass på 30. Den relativa tunnhet oljebyten hur snabbt oljan häller genom hålet. SAE 20 olja häller 50 procent snabbare genom viskosimetern än SAE 30-olja vid den uppmätta temperaturen. Den SAE gradering är vanligtvis kallas den "vikt" av en olja, även om relativa vikt inte är direkt korrelerad till betygssystemet.

Modern
Tvättmedel Oljor oljor inkluderar rengöringsmedel för att föra bort partiklar som annars skulle bosätta sig i och på motordelar. Tvättmedel oljor tvätta bort partiklarna för att hålla motorn ren från slam. Överhettning motorolja bryter ner de molekylkedjor och försämrar förmågan hos oljan att fungera som en detergent.
Oljebyten

Tvättmedel också har en begränsad livslängd span, som kräver den olja som skall periodiskt ändras. Partikelsuspension också kan nå en mättnad som kräver byte av olja. Följ fordonets motortillverkarens rekommenderade riktlinjer för oljebytesintervall.
Rekommenderad temperaturintervall

viskositet oljan inte bara avgör hur bra det skyddar mot skjuvning och högt tryck , avgör också hur lätt det häller i kalla förhållanden. Eftersom oljan blir kallare, tjocknar den tills den inte längre kan hälla effektivt. Den "hållpunkt" anges som 5 grader varmare än kyld olja som inte häller. SAE 20 grade olja rinner ner till minus 5 grader Celsius, medan SAE 30 oljor häller till 0 grader Celsius. Icke-rengörande oljor kommer att hälla vid lägre temperaturer. Många märken av olja överträffa de specifikationer Hällpunkt och häll vid betydligt lägre temperaturer. Rådfråga tillverkaren av oljan för att bestämma den specifika hållpunkt.
Användning av lågviskositetsoljor

SAE 20 oljor har lägre viskositet klassificerar det som en "låg viskositet olja. "The SAE 30 oljor är relativt högre viskositet klassificerar det för högre operativa temperaturer och tryck. Motor bärande godkännanden kräver en viss viskositet för att fungera korrekt. Användning av en lägre än vad som rekommenderas viskositet kan minska friktion och förbättra körsträcka, utan också kommer att minska livslängden på delarna. Använd rekommenderad SAE oljor i bilens motor att undvika för tidig skada på känsliga delar.
Flera eldningsolja

Flera grade oljor, såsom 10W30 eller 5W20, ange att oljan fungerar som en lägre viskositet olja i kalla temperaturer. Den "W" hänvisar till "vinter", vilket betyder den första rating gäller för kall viskositet. Den andra gradering indikerar oljans viskositet vid normal drifttemperatur. Till exempel har en 10W30 olja en viskositet betyget på SAE 10 i kalla temperaturer och SAE 30 vid normala temperaturer. De multipla kvaliteter uppnås genom att ersätta en del av basmaterialet med viskositetsmodifierare. De flesta moderna passagerarfordon anger flera grade olja för att säkerställa skydd under olika klimatförhållanden. Racing motorer, kan prestanda och motorer konstruerade för att arbeta i varmare temperaturer anger singel-grade oljor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133388.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.