Hur man installerar ett oljefilter i en Triton 5.4L

Triton 5,4-litersmotorn har producerats med två ventiler, tre-ventil och fyrventilsmotorer. Senast var det tre-ventil motor introducerades i F150-lastbilen linjen i 2004. Ford rekommenderar att du använder Motorcraft filter, men OEM motsvarande filter med anti-drain-back-ventiler kan användas utan att bryta garantin. På motorer 1997-2003, är oljefiltret sitter på passagerarsidan av motorn ovanför drivaxeln. På motorer som tillverkas 2004 och senare, är filtret på förarsidan av motorn ovanför den främre differentialen. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Hylsnyckel
Oil fånga pan
Oljefilter mössa skiftnyckel
Rags Begagnad Ford Motorcraft oljefilter (artikelnummer FL-820-S eller motsvarande)
Nylon avtappningspluggen bricka
Motorolja
Visa fler instruktioner
1

Stäng av fordonet och låt motorn svalna. Skjut olje-dropplådan under oljeavtappningspluggen ligger på bakåtvänd delen av oljetråget under fordonet. Ta bort avtappningspluggen och låt oljan rinna ner i dropplådan. Släng nylonbricka på avtappningspluggen.
2

Leta oljefiltret. Skjut locket skiftnyckel över huvudet på oljefiltret och bifoga en hylsnyckel locket. Vrid oljefiltret moturs för att lossa silikon packningen från motorn.
3

Ta av locket skiftnyckel och hylsnyckel. Placera trasor nedanför oljefiltret att fånga oljan droppar. Vrid oljefiltret moturs tills filtret är fri från den gängade stolpen. Tappa av oljan från filtret i fångsten pan. Använd droppa trasor för att rengöra packningen mount ytan på motorn.
4

Ta det nya oljefiltret från lådan. Placera några droppar ren motorolja på en av fingrarna och smörj den nya silikon packningen på oljefiltret. Oljan ser packningen sitter ordentligt mot motorn.
5

Skjut nya oljefiltret över den gängade stolpen och vrid medurs till sittplats filtret på gängorna. Snurra filtret medurs tills packningen kommer i kontakt med filtret sätet. Vrid oljefiltret medurs hälften till tre fjärdedelar av en sväng till fullo sittplats oljefiltret. Använd locket skiftnyckel och hylsnyckel vid behov.
6

Skjut en ny nylonbricka till avtappningspluggen. Sätt i och dra åt avtappningspluggen. Lägg till ny olja för att återgå oljenivån till full. Starta motorn så att oljan att fylla oljefiltret. Stäng av motorn och kontrollera oljenivån. Lägg extra olja vid behov.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133386.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.