Hur man tar bort oljepluggen på en 1999 Chevy Malibu

I 1978 tappade Chevrolet "Chevelle" namn från sitt sortiment och ersatt den med Malibu, som en gång var känt av Chevelle högsta trim nivå. Den Malibu fortsatte för bara fem år, som Chevy avslutade det 1984. År 1997 gjorde Malibu sin återkomst till lineupen. Den 1999 Malibu kom standard med en 2,4-liters fyrcylindrig motor som producerade 150 hästkrafter. Ta bort oljepluggen på Malibu är en enkel process, men det kommer att orsaka att oljan rinna, vilket innebär att du måste fylla på med ny olja. Det är bäst att byta oljefiltret efter byte av olja samt. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
sexgradig ringnyckel satt
Ren, luddfri trasa
Momentnyckel
sexgradig hylssats
Drain pan
Oljefilter bandet skiftnyckel från 4 liter ny 5W30 motorolja
Nytt oljefilter
ren tratt
Visa fler instruktioner
1

Öppna Malibu huva och skruva loss oljepåfyllningslocket från oljan påfyllningsröret, finns på bakre passagerarsidan av motorn.
2

Höja fordonets front med en domkraft och skjut pallbockar under hjälpramen . Sänk Malibu på pallbockar. Addera 3

krypa under bilen och hitta avtappningspluggen i oljetråget nära den bakre delen av motorrummet. Placera ett uppsamlingskärl under avtappningspluggen. Lossa avtappningspluggen med en sexgradig ringnyckel, ta sedan bort pluggen för hand.
4

Låt oljan rinna helt från oljetråget tills bara långsamt droppar falla i dräneringstråget eller behållaren.
5

Rengör avtappningspluggen med en ren, luddfri trasa. En liten mängd metallspån på avtappningspluggen är normalt. Trä avtappningspluggen i oljetråget för hand, dra sedan åt den till 19 foot-pounds med en momentnyckel och sexgradig socket.
6

Crawl mot framsidan av motorn och hitta olja filter - den ungefär fyra-tum lång rund metallbehållaren - på framsidan av motorblocket, strax ovanför oljetråget. Placera drain pan under oljefiltret
7

Lossa oljefiltret, med ett oljefilter band skiftnyckel, genom att placera skiftnyckeln har bandet över filtret och vrida nyckeln moturs -. Vrida nyckeln automatiskt spänner bandet på filtret, låt oljan rinna ur oljefiltret i dräneringstråget. När oljan rinner, bort oljefiltret. Ställ oljefiltret i tråget.
8

Applicera ett tunt lager av nya 5W30 motorolja på O-ringen på basen av det nya oljefiltret, med hjälp av fingrarna. Dra åt filtret på dess fäste på motorn tills det är för hand. Dra åt oljefiltret ytterligare en kvarts varv medurs med en oljefilter band skiftnyckel.
9

Höj Malibu av domkraften står med en domkraft och ta bort domkraften. Sänk Malibu till marken.
10

in en ren tratt i oljan fylla hålet och häll fyra liter ny 5W30 motorolja i motorn.
11

Vänta ca två minuter och ta bort oljestickan, den gula skaft oljestickan nära den bakre delen av motorrummet. Torka oljan från slutet av oljestickan med en ren, luddfri trasa och sätt tillbaka oljestickan. Dra ut oljestickan igen och kontrollera att oljenivån är inom den streckade delen. Lägg till mer olja vid behov.
12

Ta bort tratten och dra åt oljepåfyllningslocket på oljan påfyllningsröret. Starta motorn och låt den gå på tomgång i ca två minuter. Kolla under bilen för oljeläckage - ägna särskild uppmärksamhet åt oljefiltret
13

Stäng av motorn och kontrollera oljenivån
14

Sätt tratten in.. en tom olja flaska och fylla flaskan med gammal olja ur tråget. När flaskan är full, ta bort tratten och dra flaskans lock. Upprepa detta steg tills du överför all gammal olja från tråget till de tomma flaskorna.
15

Ta flaskorna fulla av gammal olja och filtrera till en begagnad bil vätska återvinningsstation för omhändertagande. Vissa Bildelsaffärer ta gammal olja och filter utan kostnad.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133381.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.