Konventionell Oil Vs. Syntetisk motorolja betyg

Tillverkare av motorfordon som prestanda och standarder för motorolja som bensinbolag förväntas uppfylla. Som av 2011, har motoroljetillsatser betyg för bensinmotorer ändrats 10 gånger sedan 1930, och motorolja betyg för dieselmotorer har ändrats 11 gånger sedan 1959. Konventionella motoroljor och syntetiska motoroljor, måste uppfylla samma specifikationer och betyg krävs av fordonstillverkarna. Bensin Olja betyg

Aktuella oljeservice kategorier för bensinmotorer är SM, SL och SJ. SJ betyget är för 2001 och äldre motorer, är SL för 2004 och äldre motorer och SM är speciellt utformad för bilar som tillverkats sedan 2004, men kommer att fungera för alla bensinmotorer. Oavsett om du väljer att använda konventionella eller syntetisk motorolja, måste oljan uppfylla dessa specifikationer. Denna princip gäller olja tillverkas speciellt för dieselmotorer. Dieselmotor ägare måste säkerställa att olja de använder uppfyller tillverkningen rekommendation för deras fordon.
Konventionell olja

Konventionella motoroljor är petroleumbaserade och används mer än någon annan typ av olja. Motorolja är en biprodukt av råolja raffineringsprocessen. Flera naturligt förekommande element som är farliga för din motor avlägsnas under raffinering, och andra viktiga kemikalier som är välgörande ingår innan produkten flaska och skeppas ut till försäljning. Petroleum olja bryts ned genom oxidation, föroreningar och motorns värme och kyla cycle.This är därför det är viktigt att byta olja enligt tillverkarens rekommendationer.
Oljeadditiv

Många kemikalier läggs till petroleumbaserad motorolja för att förbättra sin förmåga att skydda din motor. Oljebolagen lägger agenter som hjälper till att hålla oljan flödar vid kalla temperaturer, samtidigt som det hjälper motorstart och oljeflödet genom smörjsystem. Viskositetsmedel att bibehålla prestanda karaktäristisk för olja under alla driftsförhållanden. Rengöringsmedel tillsätts för att minska och fördröja uppbyggnad av avlagringar på motorns inre delar, och korrosionsinhibitorer tillsätts för att förhindra skador på grund av metallytor.
Synthetic Oil

Syntetisk oljor är tillverkade av organiska estrar och syntetiserade kolväten. Syntetisk olja tillverkare annonsera att syntetisk olja ger överlägsna flytegenskaper vid låg temperatur, överlägsen beständighet mot nedbrytning när de utsätts för höga temperaturer och hålla hjälper motorer renare. Av dessa skäl, förespråkare av syntetisk olja uppmuntrar längre intervall mellan oljebyten. Oavsett syntetolja tillverkarens påståenden om längre oljebytesintervall, måste du följa oljebytesintervall krävs av bilens tillverkare för att behålla din bil garanti. Addera
.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133380.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.