Hur man tar bort en Tight oljefilterpatronen

Normalt oljetryck varierar normalt faller mellan 30 psi - pounds per square inch - och 70 psi. Eftersom trycket minsta är ungefär likvärdig med en passagerare fordonets däck, måste tätningen mellan filtret och motorn vara tillräckligt täta för att förhindra läckage. Mest fordonsindustrin oljefilter ansluter till motorn genom att snurra på en gängad inlägg. En silikonpackning ringen säkerställer filteranslutningsdelen helt är förseglad och inte läcker olja under drift. Ett ordentligt åtdragna filter kan tas bort för hand med en viss kraft. Ta bort en för hårt filter kräver verktyg. Saker du behöver
Sandpapper
Filter mössa skiftnyckel
Hylsnyckel
bandnyckel
Tänger-stil filter skiftnyckel
Skruvmejsel
Hammer
Rags

Visa fler instruktioner
1

Se till att du vänder filtret åt rätt håll. Ett vanligt misstag är att vrida filtret medsols eftersom att vara upp och ned under ett fordon är en besvärlig position. Motsols borttagning krävs.
2

Wrap filtret med ett sandpapper. En lätt dras åt för hårt filter ofta kan avlägsnas genom tillsats av gripkraft, såsom med sandpapper. Ta tag i sandpapper med handen och vrid filtret för att ta bort.
3

Bifoga ett filter-cap skiftnyckel till toppen av oljefiltret. Bifoga en 3/8-tums hylsnyckel locket. Vrid filtret moturs för att ta bort. Filter-cap skiftnycklar finns i olika storlekar, använd ett nytt oljefilter på en Biltema som referens när du väljer en skiftnyckel. Metallbländskydd skiftnycklar är starkare än plast versioner.
4

Slide en bandnyckel runt mitten av oljefiltret. Spänn remmen och vrid filtret moturs för att ta bort. Den bandnyckel - metall, tyg eller komposit - fungerar genom att klämma filterhuset och därmed ger ytterligare grepp
5

Kläm fast oljefiltret med en tång-stil skiftnyckel.. Denna typ av nyckel använder två punkter av hävstång och kramar filtret för att förhindra halka. Vrid oljefiltret tills det är löst nog för att ta bort för hand.
6

Kör en skruvmejsel helt genom oljefiltret, så nära basen som möjligt, med hjälp av en hammare. Punktera oljefilter orsakar oljan att läcka, så lägg ett lager av trasor under filtret innan hamra skruvmejseln. Vrid skruvmejseln för att lossa oljefiltret.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133378.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.