Information om turtäthet Oil Change för lätta motorer

Enligt "Maskiner Smörjning" magazine, förändrar den genomsnittliga amerikanska bilägaren hans motorolja strax under varje 5000 miles. De flesta biltillverkare rekommenderar att oljebytesintervaller utökas, till varje 7500 miles eller ens 10.000 eller mer. Människor citerar ofta miljöskäl som en orsak, men tillverkarna har också ett intresse av att göra sina fordon verkar billigare att äga. Rekommenderad oljebyte frekvensen är baserad på ett antal faktorer. Syfte

Som en motor körs, minskar nyttan av smörjoljan på grund av flera faktorer. Föroreningar in motorolja som återstod från den normala förbränningsprocessen. De olja tillsatser förlorar också effektivitet som de utsätts för den extrema värmen från motorns drift. Genom att byta olja och oljefilter, är föroreningarna avlägsnas från motorn, och färska tillsatser införs för att minska slitage och friktion.
Faktorer Utöka Intervall Miltal

rekommenderat oljebyte intervallet kan förlängas i vissa fall. Om motorn inte körs i extrem värme eller kyla, varar oljan oftast längre. Om fordonet är rutinmässigt kört på resor av 10 miles eller längre, kommer motoroljan vara effektiv för en längre tid, eftersom kondens och fukt kommer att koka bort. Ett fordon med färre miles på den kan behöva mindre täta oljebyten, liksom ett fordon som använder en syntetisk eller annan olja Premium motor.
Faktorer Sänkning Intervall Miltal

Du bör byta olja oftare om du kör din bil rutinmässigt för korta resor, vanligen fem eller 10 miles eller mindre. Dammiga miljöer utgör ett problem, dammet är inte alltid filtreras effektivt, och det kommer in i oljeförsörjningen, skapa en grynig slipmedel som ökar friktionen och slitage. Turboladdade och högpresterande motorer arbetar under mer värme och stress och bör ha oljan bytas oftare. Addera olja Livet Bildskärmar

Många nyare bilar levereras som standard med oljans livslängd övervakningssystem. Dessa system varierar med avseende på deras effektivitet beroende på typ. Några av de mest effektiva sensorerna detekterar den elektriska ström motorolja bedriver. När oljan blir förorenad med metaller och andra partiklar, leder det elektricitet lättare. Systemet övervakar detta, och visar en indikator när ledningsförmågan når en viss nivå. Andra effektiva system mäter oljans livslängd faktorer såsom längden på resor och driftstemperatur, samt antalet timmar motorn har varit igång. De mest effektiva systemen beräknar helt enkelt körsträcka eftersom du har haft oljan förändrats.
Rekommendationer

Din bil bruksanvisning kommer att rekommendera ett intervall för oljebyten. Typiskt för dessa anges i en vanlig serviceintervall, eller en allvarlig serviceintervall. Läs villkoren definierar svår tjänsten noggrant, de flesta fordon ser några av dessa villkor, särskilt inom vissa geografiska områden. Din återförsäljare kan också ha sina egna rekommendationer för oljebyte tjänsten baserad på lokala erfarenheter.
Andra överväganden

hjälp av en hög filter kvalitet olja är så viktigt att förlänga motorns livslängd som den korrekta frekvensen av oljebyten. Den oljebyte tjänsten på ett fordon på många serviceanläggningar innefattar också en besiktning också, där fordonet undersöks för eventuella säkerhetsproblem eller andra frågor underhåll. Förlängda oljebytesintervall kan resultera i att köra ett fordon med en okänd säkerhet defekt under en längre tid, vilket kan orsaka personskador eller ytterligare skador på fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133375.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.