Varför använda syntetisk olja i en 2005 Toyota Sienna?

Toyota-motorer från den senare delen av 1990-talet till mitten av 2000-talet drabbades av en uppbyggnad av motorn slam, vilket minskar prestanda och livslängd för de drabbade motorerna. Den 2005 Toyota Sienna byggdes runt en nyare motor än de modeller som nämns i grupptalan stämning, men Toyota fortfarande rekommenderar att ägarna underhåll övar flitigt av motorerna i sina fordon. Motorolja är livsnerven i alla fordonets motor, det ger smörjning för motorns rörliga delar, vilket minimerar friktionen-inducerad slitage, och är kärnan i att minimera risken för slam uppbyggnad. The Settlement

Vissa Toyota-modeller tillverkade mellan 1997 och 2001 täcktes av en grupptalan uppgörelse, där företaget erkände att det fanns ett fel i produktionen av vissa Toyota-motorer. Dessa motorer var benägna att utveckla motorn slam eller olja gel, som hindrade prestandan och livslängden på de drabbade motorerna. Toyota erbjöd sig att reparera dessa fordon utan kostnad, förutsatt att ägaren hade följt ordentliga underhåll. Medan 2005 Toyota Sienna använder en nyare motor, använder motorn delar härrör från tidigare motorer i liknande modeller, och kunniga ägare måste följa underhåll riktlinjer för att skydda sig bör framtida problem uppstår. Addera Vad är Slam?

olja slam eller olja gel, är en klibbig substans som bildas i motorer topplock och andra viktiga delar över tiden. Detta slam uppstår när motorolja kemiskt bryter ner som en följd av långvarig exponering för stark värme eller på grund av dåligt underhåll intervaller. Den motorolja oxiderar och bildar små bitar som stelnar,. De fasta bitar ökar friktion och slitage-och-tår på motorn och minskar prestanda under motorns livslängd
Varför syntetisk olja ?

Standard mineralbaserade motorolja kommer från råolja, medan de dyrare syntetiska oljor görs bilda ett artificiellt härledda smörjmedel. Syntetiska oljor förblir kemiskt stabil under hårdare villkor, de är mer motståndskraftiga mot nedbrytning kemiskt under extrem värme, samtidigt som de också tenderar att vara oxidation-resistenta. Dessa egenskaper gör syntetisk olja mindre sannolikt att bryta ner, behålla sin integritet som ett smörjmedel och minskar risken för slam bildas.
Flushing

Vissa människor felaktigt tror att det är nödvändigt att spola en motor innan du växlar från naturlig mineralolja till syntetisk motorolja. Så länge som din motor är igång bra och har inte utsatts för några hårda yttre föroreningar, är detta en onödig procedur. Töm din gamla mineralolja från din motor som vanligt, eller informera din servicetekniker som du vill byta till syntetisk motorolja nästa gång du tjänsten ditt 2005 Toyota Sienna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133374.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.