Så ändrar Hydrostatisk Fluid

Fordon från ridning gräsklippare till bulldozers använda hydrostatiska transmissioner, som kräver sina transmissionsoljor ändras på en regelbunden basis. Även den föreslagna underhåll skiljer sig från bil till bil, finns det några generella riktlinjer och tips som fungerar i de flesta situationer. Det viktigaste är att byta olja i rekommenderad körsträcka eller punkter användning, eftersom denna åtgärd kommer att bidra till att säkerställa överföringen varar förväntade livstid. Instruktioner
1

Titta på bilens underhåll guide och ändra din hydrostatisk vätska baserad på förslag av bilens tillverkare. För mindre fordon såsom ridning gräsklippare, skulle detta vara så ofta som var hundra miles av användning. Å andra sidan, behöver en vanlig bil inte sin första hydrostatiska förändring förrän 60.000 mil märke. Bestäm kraven på din bil och hålla koll på förändringar i en anteckningsbok.
2

köpa lämplig hydrostatiska vätskan för ditt fordon. Vissa fordon kräver en specifik vikt av olja, eller tillverkaren föreslår mot att använda så kallade "rena" substitut hydrostatiska olja. En felaktig olja inte bara kan öka frekvensen av oljebyten, kan det också potentiellt skada din sändning.
3

Placera en stor behållare under överföringen avtappningspluggen, lossa och ta bort plugg. Oljan kommer att rinna ner i behållaren, vilket kan deponeras enligt lokala eller statliga statliga miljöregler. Låt oljan helt rinna ut i överföringen, vilket kan ta så mycket som 30 minuter.
4

Ändra dina hydrostatiska filter på samma gång du byter olja. Oavsett vilken typ av fordon, finns det också kommer att finnas minst en eller två filter som bör bytas varje gång du byter olja. Ändra filtren kommer att hjälpa filter orenheter från oljan, skydda transmissionen och förlänga livslängden för oljan. Typiskt filtren är placerade på en plats som är lätt att nå samtidigt som du byter olja.
5

Sätt tillbaka avtappningspluggen och fyll växellådan med erforderlig mängd hydrostatisk vätska. Det rekommenderas att lämna behållaren på plats under överföringen, i fall det finns ett oväntat läckage. När oljan tillsätts, kontrollera att filtren är på plats och att ingen olja läcker på dessa ställen.
6

Undersök växellådan som du byta olja för att se om det någon av packningar läcker eller om det finns fysiska skador på höljet av transmissionen. Detta är en bra tid att titta noga och utför andra behövs underhåll när du redan byta olja och filter.
7

ta bilen för en provkörning när du har slutfört olje-och filterbyte . Kör bilen för lite och sedan noggrant undersöka överföringen och andra bindningar för att se om det finns några läckor eller ovanliga ljud eller skramlar. Oddsen är några problem du nu hitta är små, men kunde vända till något allvarligt om de lämnas obehandlade.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133365.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.