Hur man byter olja i en 2003 Land Rover Freelander

Land Rover började sin anrik historia 1948, som erbjuder enkel, men stark och tålig fordon. Land Rover hävdar att nästan två tredjedelar av de fordon som produceras under hela sin historia är fortfarande lever och frodas runt om i världen. Den Freelander dök in Land Rovers amerikanska utställningslokaler i 2002 års modell som en kompakt SUV. Den Freelander s 174-hästkrafter, 2,5-liters V-6 krävs en olje-och filterbyte varje 3000 miles, som en del av dess regelbundna underhållet. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
stjärnskruvmejsel
Ratchet
sexgradig hylssats
dräneringskärlet
Band skiftnyckel
Ren, luddfri dukar
Nytt oljefilter
5 qts. 5W-40 motorolja
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

lyft framsidan av Land Rover med en domkraft, och position pallbockar under sina rambalkar. Sänk Land Rover på pallbockar
2

Crawl under SUV, och ta bort de två skruvarna som håller underbelly panelen -. Plast panelen som täcker undersidan av motorn - med en stjärnskruvmejsel . Använd en stjärnskruvmejsel för att ta bort de två skruvarna som håller endera sidan av buk panelen till plasten hjulhuset skär bort de sex skruvarna som håller buk panelen till fordonets ram med ett Ratchet och uttag. Dra underbelly panelen nedåt och utanför Freelander
3

Hitta oljefiltret -. Den ungefär 4-tums-lång metallcylinder - på framsidan, passagerarsidan på undersidan av motorn. Placera ett uppsamlingskärl under oljefiltret, och lossa filtret med ett band skiftnyckel. Låt all olja rinna ut ur filtret i tråget. När flödet av olja från filtret har stannat, ta bort filtret för hand och placera den i tråget.
4

Rengör anliggningsytan på motorn för oljefiltret med en ren, ludd luddar. Häll nya 5W-40 motorolja i hålet i botten på det nya oljefiltret, tills oljenivån når botten av hålet. Applicera ett tunt lager olja på O-ringen på basen av det nya oljefiltret, med hjälp av fingrarna, och dra åt den på motorblocket tills O-ringen i kontakt med anliggningsytan. Dra åt oljefiltret ytterligare ett halvt varv efter att O-ringen i kontakt med passande yta.
5

Skjut mot mitten av undersidan av motorn, och hitta oljeavtappningspluggen på botten av oljetråget. Placera drain pan under avtappningspluggen, och lossa avtappningspluggen med en spärr och uttag. Fortsätt lossnar och ta bort avtappningspluggen för hand, och låt all olja rinna ur oljetråget i dräneringstråget. Avlägsna och kassera tätningsbrickan på avtappningspluggen.
6

Rengör avtappningspluggen gängor, med en ren, luddfri trasa och montera en ny tätningsbricka på avtappningspluggen. Dra åt avtappningspluggen i oljetråget och dra åt avtappningspluggen till 18 foot-pounds med en momentnyckel och sexgradig socket.
7

Ställ buk panelen på plats igen under motorn och dra åt de sex underbelly panel-to-frame bultar. Dra åt de främre bultarna underbelly panel till 33 foot-pounds, och de bakre skruvarna till 8 foot-pounds med en momentnyckel och uttag. Dra åt de fyra buk panel-to-wheel väl in skruvarna och de två underbelly panel-to-bumper skruvarna med en stjärnskruvmejsel.
8

Använd en domkraft för att höja Freelander utanför pallbockar och dra pallbockar från under rambalkar. Sänk Land Rover till marken.
9

Öppna SUV huven och skruva av oljepåfyllningslocket från toppen av motorn. Sätt en tratt i oljepåfyllningshålet, och häll 5 qts. av olja i motorn. Vänta ca 2 minuter, och ta bort oljestickan. Torka oljan av oljemätstickan och sätt i den igen. Ta ur oljestickan och kontrollera oljenivån är inom "Min" och "Max" linjer på oljestickan. Lägg till mer olja vid behov
10

Starta motorn och låt den gå i cirka tre minuter -. Kontrollera oljeläckage som den går på tomgång. Stäng av motorn och vänta ungefär två minuter för oljan har sjunkit. Ta ut oljestickan, torka den gamla oljan ut den med en ren, luddfri trasa och sätt i den igen. Ta ut oljestickan igen och kontrollera oljenivån är mellan "Min" och "Max" linjer på oljestickan. Lägg till mer olja vid behov. Ta bort tratten från motorn och dra åt oljepåfyllningslocket ovanpå motorn.
11

Ta den gamla oljan och filtret till en begagnad bil olja-återvinningscentral. Vissa Bildelsaffärer ta gammal olja och filter utan kostnad.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133364.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.