Hur du ändrar oljefilter på en 2006 Honda Rubicon

År 1986 släppte Honda ett nytt tillskott till sin off-road lineup: den FourTrax TRX250R fyrhjuling, som ett svar på Suzukis LT250R Quadracer. Under samma år släppte Honda ett verktyg quad, den FourTrax TRX350 4x4. Under 2001 års modell, släppte Honda ännu en twist till sin FourTrax lineup: Rubicon utility ATV. Den 2006 Honda FourTrax Rubicon kom utrustad med en 499-cc, vätskekyld motor och en Hondamatic automatlåda. Efter den inledande 100-mil service, rekommenderar Honda byte av motorolja och filter på 2006 Rubicon varje 600 miles, 100 driftstimmar eller 12 månader, beroende på vilket som inträffar först. Saker du behöver
Ordet jack
4 pallbockar
Oljetråg
Ratchet
Hylsnyckelsats
Ren, luddfri duk
Momentnyckel
Ny olja filter
platt skruvmejsel (tillval) katalog Ny oljefilter lock och lock bult O-ringar (tillval) katalog Funnel
5 qts. 10W-40 fyrtakts ATV motorolja
Visa fler instruktioner
1

Park Rubicon på en plan yta och låt den gå på tomgång i 2 till 3 minuter. Stäng av motorn och skruva av oljepåfyllningslocket - ligger på höger sida av motorn - från motorn. Ställ locket på en säker plats.
2

Höj framsidan av ATV från marken, med hjälp av en domkraft, och position pallbockar under ramen. Sänk ATV på domkraften. Upprepa detta steg för baksidan av Rubicon
3

Crawl nedanför mitten av Honda och hitta de två avtappningspluggarna -. En nära framsidan av hasplåten och en i mitten av glidskon. Placera en åderlåtning pan direkt under bägge dräneringspluggar.
4

Lossa främre avtappningspluggen, med en spärr och uttag. Linda in handen i en duk för att skydda den från värmen från motorn, och ta bort den främre pluggen, för hand. Upprepa detta steg för bakre avtappningsplugg. Låt all olja rinna ut ur de främre och bakre dräneringshål.
5

Torka den gamla oljan från gängorna på de två pluggarna och dra åt både avlopp ansluts till motorn. Dra åt båda dräneringspluggarna till 18 foot-pounds, med en momentnyckel och uttag.
6

Ta bort de fyra skruvarna som håller hasplåten till botten av ATV, med hjälp av en spärr och uttag. Skjut hasplåten fram emot gratis att bakersta fliken på skidplate från ramskenan, ta sedan bort skidplate från undersidan av Rubicon
7

Hitta oljefilterlocket -. Den grovt 3-tums bred, rund metallhölje - nära framsidan av undersidan av motorn. Lossa skruven i mitten av oljefilterlocket, med ett Ratchet och uttag, och dra oljefilterlocket bult, olje locket och oljefilter bort från motorn som en styck.
8

Pull oljan filtrera bort locket oljefilter och placera den i tråget. Ta bort fjädern och brickan från oljefiltret - spara dessa komponenter för återanvändning. Inspektera O-ringarna på oljefilterlocket och filterlocket bult för någon sprickbildning, delning eller svår åldrande. Byt ut alla slitna O-ringar genom att bända den gamla med en platt skruvmejsel och rulla en ny på filtret locket eller filterlucka bult tills den sitter i O-ringen groove.
9

Montera fjädern, sedan brickan på oljefilterlocket bult. Montera ett nytt filter på oljefilterlocket bolt ovanpå fjädern och brickan.
10

Lyft oljefilterlocket, oljefilter bult och oljefilter uppåt mot oljefilterhuset, i ett stycke . Guide oljefiltret och oljefilterlocket bulten i oljefilterhuset, sedan dra åt den oljefilterlocket bult. Dra åt oljefiltret locket bult 13 foot-pounds, med en momentnyckel och uttag.
11

tillbaka skidplate på undersidan av motorn och dra sina fästskruvar med en spärr och uttag.
12

Höj framsidan av ATV av domkraften står, med hjälp av en domkraft, och ta bort domkraften. Sänk framsida Rubicon till marken. Upprepa detta steg på baksidan av ATV.
13

Sätt en tratt i oljepåfyllningshålet på höger sida av motorn, lägg sedan till 4.9 qts. av 10W-40 fyrtakts ATV motorolja i motorn. Ta bort tratten och dra åt oljepåfyllningslocket tillbaka på motorn
14

Starta Rubicon motor och låt den gå på tomgång i ca 3 till 5 minuter -. Kontrollera oljeläckage som den går på tomgång. Stäng av motorn och vänta ca 2 till 3 minuter så att oljan lägger sig.
15

Skruva av oljepåfyllningslocket från motorn, sedan sätta en tratt i oljepåfyllningshålet. Lossa oljestickan - precis bakom oljepåfyllningshålet - och dra den från motorn. Torka den gamla oljan av oljemätstickan och sätt in den i motorn - utan att dra åt det - och sedan ta bort den igen. Kontrollera att oljenivån ligger vid den övre markeringen på oljestickan. Lägg mer olja i motorn, om det behövs.
16

Ta bort tratten och dra åt oljepåfyllningslocket tillbaka till motorn. Sätt in oljestickan i motorn och dra åt den.
17

Sätt tratten i en tom olja flaska och fylla flaskan med gammal olja ur tråget. När full, stäng oljan flaskans lock. Upprepa detta steg tills du överför all gammal olja i de tomma flaskorna. Ta flaskor av gammal olja och gamla filter till en begagnad bil olja-återvinningscentral. Många bildelar butiker tar gammal olja och filter utan kostnad.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133363.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.