Hur du ändrar motorolja på en 2001 Volvo S40

S40 startade sin produktion liv i Europa under 1995, men kom inte fram i USA fram till 2000 års modell. I 2001 års modell S40 - Volvos lyx sedan - kom utrustad med en 1,9-liters turboladdad fyrcylindrig motor som producerade 160 hästkrafter. Volvo rekommenderar att byta olja i den turboladdade motorn minst var 7.500 miles. Trots motorns högteknologiska system, byta olja i 2001 års S40 är en relativt enkel uppgift. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
dräneringskärlet
Blocknyckelsats
Ren, luddfri duk
Ny koppar avtappningspluggen bricka
Momentnyckel
sexgradig Hylsnyckelsats
Ratchet
86 mm oljefilter cup
6 qts. API-certifierade 5W-30 motorolja
Visa fler instruktioner
1

Kör Volvo S40 i ca 10 minuter för att värma upp oljan, och parkera fordonet på en plan yta.
2

Öppna S40 huva och ta bort oljepåfyllningslocket, som ligger i mitten av ventilkåpan, genom att skruva loss den och dra den från motorn.
3

Höja fordonets front, med hjälp av en domkraft, och position pallbockar under S40: s hjälpramen. Sänk Volvo på pallbockar.
4

Crawl under framsidan av S40, och hitta oljetråget på undersidan av motorn. Placera ett uppsamlingskärl under avtappningspluggen i oljetråget. Lossa avtappningspluggen, med hjälp av en kombination skiftnyckel. Linda in handen med en ren, luddfri trasa för att skydda den från het olja, och fortsätta att lossa avtappningspluggen för hand. När helt löst, snabbt dra avtappningspluggen från oljetråget.
5

Låt all olja rinna från pannan tills bara sakta droppar av olja kommer från oljetråget. Dra koppar bricka utanför avtappningspluggen, och rengör avtappningspluggen gängor, med en ren, luddfri trasa. Installera en ny bricka koppar tätning på avtappningspluggen och dra åt avtappningspluggen i tråget. Dra åt avtappningspluggen till 26 foot-pounds, med en momentnyckel och en sexgradig socket.
6

Skjut mot passagerarsidan av bilen och ta bort skruvarna som håller plasten stänkskyddet under motor, med hjälp av en spärrhake och ingångar. Dra stänkskyddet ner, exponera oljefiltret bakom det. Placera drain pan under oljefiltret. Lossa oljefiltret med en spärr och en 86 mm oljefilter cup. Låt all olja rinna ut ur filtret och ta bort filtret för hand. Placera filtret i tråget.
7

Torka av eventuell smuts från oljefiltret-underlag och oljefiltret stud på motorn med en ren, luddfri trasa. Placera en liten mängd nya 5W-30 motorolja på fingrarna, och belägga O-ringen på basen av ett nytt oljefilter med denna olja. Dra åt oljefiltret på oljefiltret stud tills O-ringen kontakter oljefiltret-monteringsytan. Dra åt oljefiltret till 19 foot-pounds, med en momentnyckel och en 86 mm oljefilter cup. Ställ in stänkskyddet på plats igen och dra sina fästskruvar med en spärr och uttag.
8

Höj S40 utanför pallbockar, med hjälp av en domkraft, och dra domkraften från under bilen . Sänk Volvo till marken.
9

Sätt en tratt i oljepåfyllningshålet och häll 5,7 qts. av API-certifierade 5W-30 motorolja i motorn. Låt oljan sedimentera under ca 3 minuter. Dra ut oljestickan ur motorn, och torka av oljan från slutet av pinnen med en ren, luddfri trasa. Sätt tillbaka oljestickan i oljestickan röret och ta bort den igen. Kontrollera att oljenivån är nära eller något ovanför den övre linjen på mätstickan. Lägg till mer olja vid behov.
10

Sätt tillbaka oljestickan i oljestickan röret. Ta bort tratten från oljepåfyllningshålet, och dra åt oljepåfyllningslocket i påfyllningshålet. Starta S40 motor och låt den gå på tomgång i 2 till 3 minuters - kontrollera oljeläckage som den går på tomgång. Stäng S40 motor avstängd. Låt oljan sedimentera under ca 3 minuter. Ta ut oljestickan och torka av oljan av oljestickan med en ren, luddfri trasa. Sätt tillbaka oljestickan, och ta bort den igen. Kontrollera att oljenivån är mellan de två linjerna på den nedre delen av oljestickan. Lägg till mer olja vid behov.
11

Sätt en tratt i en tom olja flaska, och häll gammal olja ur tråget i den tomma flaskan. När flaskan är full, ta bort tratten och stäng flaskans lock. Upprepa detta steg tills du överför all gammal olja ur tråget i de tomma flaskorna. Ta flaskor av olja och gamla filter olja till en använd olja-återvinningscentral. Vissa Bildelsaffärer ta gammal olja gratis.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133358.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.