Hur man byter olja i en 2007 Honda Rancher ATV

Suzuki släppte den första fyrhjuliga ATV - brukar kallas en quad - när det släpptes 1982 QuadRunner LT125. År 1986 släppte Honda sin första högpresterande quad, den FourTrax TRX250R. Den 2007 Honda Rancher är nyttan trim nivå FourTrax. 2007 FourTrax Rancher kom utrustad med en 420 cc monteras längsgående motor och bakhjulsdrift. Honda rekommenderar att ändra 2007 Rancher s motorolja och filter var 600 miles eller 100 driftstimmar. Saker du behöver
dräneringskärlet
Ratchet
sexgradig hylssats
oljefilterlocket packningar (tillval) katalog platt skruvmejsel
Oljefilter
Momentnyckel
Ny avtappningsplugg bricka
Ren, luddfri dukar
3 QTS. API-godkänd 10W-30 motorolja
Visa fler instruktioner
1

Kör Rancher till en plan yta och parkera den. Låt motorn gå på tomgång i 3 till 5 minuter, och stäng av motorn. Vänta ca 3 minuter för oljan att sjunka till botten av vevhuset.
2

Hitta stolen spärren på baksidan av sätet, och dra spärren uppåt. Håll spärren uppåt, dra sätet bakåt och lyft av den från Rancher.
3

Dra toppen av den vänstra motorkåpan från ATV att frigöra den övre fyra klämmorna. Dra locket uppåt för att ta bort den från Rancher.
4

Skruva loss motorn oljestickan, som fungerar som oljepåfyllningslocket, från framsidan av motorn och dra ut oljestickan från motorn.

5

ligga på marken, nära centrum av ATV och lokalisera avtappningspluggen i mitten av skidplate under Rancher. Placera ett uppsamlingskärl under avtappningspluggen.
6

Lossa avtappningspluggen, med en spärr och sexgradig socket. Ta bort avtappningspluggen för hand, och låt all olja rinna ut ur motorn.
7

Dra upp den högra motorkåpan att släppa sina fyra klämmorna och dra uppåt på sidoluckan för att ta bort det
8

Hitta oljefilterlocket -. den ungefär 3-tums runda locket - på den nedre, bakre delen av motorn. Ta bort de tre oljefilterlocket-fästskruvar, med ett Ratchet och uttag, och dra locket från motorn. Dra oljefiltret från Rancher motor.
9

Kontrollera de två O-ringarna på oljefilterlocket, och kontrollera att de inte är spruckna. Om de är spruckna, bända ut dem med en platt skruvmejsel och trycka nya o-ringar i spåren.
10

Justera oljefiltret våren, om det behövs, så oljefiltret säten korrekt i motorn. Sätt in ett nytt filter i motorn med "Outside (Mot Filter Cover)" markeringen vänd utåt. Ställ luckan oljefiltret tillbaka på plats över oljefiltret och dra åt oljefiltret cover-fästskruvar. Dra åt bultarna till 7 foot-pounds, med en momentnyckel och uttag.
11

in flikarna på undersidan av den högra motorkåpan i springorna i Rancher s ram. Pivot toppen av locket mot clipsen i ramen och tryck på ovansidan av locket tills klämmorna snäpper på plats.
12

Ta bort brickan från oljeavtappningsskruven, och torka av avlopp koppla av med en ren, luddfri trasa. Installera en ny bricka på oljeavtappningsskruven, och hand-tråden kontakten i motorn. Dra åt avtappningspluggen till 18 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel och sexgradig socket.
13

in en liten tratt i oljepåfyllningshålet, och häll 2.9 qts. av API-godkänd 10W-30 motorolja. Använd aldrig motorolja bär "energibesparande" etikett på det, eftersom det kan orsaka skador på motorn.
14

in oljestickan och dra den in i motorn. Starta Rancher motor och låt den gå på tomgång i 3 till 5 minuter - kontrollera oljeläckage som den går på tomgång. Stäng av motorn och låt oljan sedimentera under ca 3 minuter.
15

Lossa oljestickan och dra mätstickan från motorn. Torka av olja utanför oljestickan, sätt in den i motorn och dra åt den. Ta ut oljestickan igen och kontrollera att oljenivån är inom det streckade området på mätstickan. Lägg till mer olja om det behövs, och dra åt oljestickan i motorn.
16

in flikarna i botten på vänstra motorkåpan i skårorna på Rancher s ram. Tryck på flikarna i övre delen av höljet i clipsen på ramen, tills den snäpper på plats.
17

in flikarna på framsidan av sitsen under hakarna på Rancher s ram. Sväng sätet nedåt och linje dubbar på undersidan av sitsen med kragarna på ramen. Tryck nedåt på baksidan av sätet tills spärren klickar på plats.
18

Ta den gamla oljan och filtrera till en använd olja-återvinningscentral. Många Biltema tar gamla vätskan kostnadsfritt.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133357.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.