Vad är 20-50 Vikt Oil?

20-50 motorolja är en multi-viskositet olja för att smörja och belägga rörliga motordelar. A multi-viskositet olja är en som kommer att flöda effektivt vid varierande temperaturer. Ju lägre nummer på oljans viskositet skalan anger dess förmåga att flyta vid start. Den högre siffran representerar oljans flytförmåga när motorn är helt uppvärmd från att köras. Definieras Genom att testa

Siffrorna i 20-50 vikt olja, som med alla kvaliteter av motorolja, tilldelas av Society of American Engineers. Forskare inom denna organisation testade flöden för olika oljablandningar. Lägre nummer oljorna har större smidighet vid lägre temperaturer. Högre numrerade oljor såsom 20-50 är tjockare och flödet bättre i varma till heta förhållanden. Addera Används i varmare klimat

Heat tunnar oljor. En olja som alltför tunnas ut kan inte tillräckligt päls och skydda motordelar. Den större tjocklek av 20-50 vikt olja ger extra skydd mot denna process. Det är därför som auto mekanik i varmare klimat, såsom Southwest, rekommendera användning av denna olja beroende på tillverkarens motorspecifikationer.
För äldre fordon

Moderna bilar innehåller motorer med stramare bärande godkännanden som utnyttjar bränslebesparande egenskaper lägre viskositet oljor. Detta är inte fallet med äldre fordon producerade när bränsleekonomi var inte en ledande faktor. Dessa fordon använder bredare bärande godkännanden som behöver en tjockare olja för att bibehålla lämpligt tryck och en tillräcklig beläggning av olja på lagret.
Hög körsträcka Motorer

Som en motor åldrar, dess effektivitet minskar. Detta gäller särskilt vid bedömningen av dess förmåga att grundligt belägga dess rörliga delar med olja. En olja med lägre kvalitet viskositet kommer att gå igenom motorn för snabbt för att skydda den. Många auto mekanik rekommenderar att du använder en högre viskositet olja, såsom 20-50, i äldre motorer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133355.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.