Duramax Rear End Växellådsolja Specifikationer

"Duramax" är General Motors "moniker för sin diesel lastbil och van motor. Dessa fordon är konstruerade för tunga service med motorn och drivlinan förväntas pågå i flera hundra tusen miles. Dieselmotorn genererar en hel del vridande kraft, är så bra smörjning viktigt att förhindra växel överhettning och fel. Differentialfunktion

duramax-utrustade fordon är bakhjulsdrift så den är på baksidan av fordonet. Fyra-hjulsdrivna utrustade versionerna har en andra differential under den främre. En solid axel kommer inte att tillåta att hjulen kan vridas oberoende av varandra, men de redskap inom den differentiella gör detta möjligt. Samtliga av vridmomentet som motorn och transmissionen passerar genom differential och vidare till bakhjulen i två-hjulsdrivna modeller. Den kraftdistribution delas med den främre axeln i fyra-hjulsdrivna versionerna. En differential olja måste vara robust för att klara drift vid hög temperatur och mycket lång
Smörjning

perioderna mellan förändringar. Duramax differential glidmedel förlitar sig på växeln åtgärder för att cirkulera det utan pumpar eller filter. Det flyter även mot hjulet genom passagen runt axeln för att smörja hjullagren.
Oljeviskositetskrav

Oil tjocknar när temperaturen sänks och två siffror allmänhet noterat på behållaren. Oljan anges av General Motors för Duramax utrustade differentialer är SAE 75W-90. Den 75 är den relativa viskositeten i kallare väder, och 90 är den relativa viskositeten i varmare väder. Tjockleken av denna olja är mycket större än motorolja som kan vara 10W-30 eller 0W-20.
Syntetisk olja

General Motors specificerar SAE 75W-90 syntetisk olja Part No 89021677 för duramax differential. Syntetisk olja är mycket raffinerad lager tillverkad av råolja och iscensatte kolväten som produceras under strikt kontrollerade förhållanden. Detta resulterande smörjmedlet håller längre och ger skydd överlägsen konventionell glidmedel.
Bytesintervall

Duramax differential kräver inte frekventa kontroller eller förändringar. General Motors handboken rekommenderar byte av överföringen fallet vätskan var 50.000 miles, och de åtta liter differentiell glidmedel bör bytas samtidigt. Detta intervall gäller särskilt om bilen körs under svåra förhållanden t.ex. dra tunga laster, i extrema temperaturer eller täta stopp-och-go villkor.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133351.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.