Hur till Ändra Vätskor på en Kubota B7200

Den vätskeersättning process för Kubota B7200 är densamma som för de flesta andra Kubota B-seriens traktorer. De vätskor som kräver byte består av motorolja, växellådsolja och framaxeln fallet olja. De vätskor skyddar de rörliga delarna inne i varje komponent genom att förhindra värme friktion. Fluiderna är väsentliga för att förlänga livet på traktorn. Byt alla vätskor vid föreskrivna intervall rekommenderas av Kubota B2700 instruktionsboken. När vätskorna bryta ner, kommer de inte att kunna ordentligt skydda varje komponent. Saker du behöver
Stoppklossar
Droppkar
Skyddshandskar
1/2-tums enhet socket set och ratchet
Momentnyckel
Oljefilternyckel
Oljefilter
Tratt
Motorolja
icke eldfarlig lösning
Transmissionsolja filter
Transmissionsolja
Framaxel vätska
Visa fler instruktioner
Byta
motorolja
1

Parkera Kubota B7200 på ett plant underlag och koppla traktorn av med transmissionen fortfarande i växel. Placera stoppklossar framför båda bakhjulen och bakom båda bakhjulen.
2

Skjut under framsidan av motorn och lokalisera de två avtappningspluggar på botten av de två kastruller motorolja. Det finns ett oljetråg på vänstra sidan av motorn och ett oljetråg på den högra sidan av motorn. Placera en långpanna under en av avtappningspluggarna. Addera 3

Lossa och ta bort avtappningspluggen med en spärr och en socket. Vänta på all olja rinna ut ur oljetråget, och skruva tillbaka avtappningspluggen i botten av oljetråget. Dra åt avtappningspluggen ned tätt med Ratchet och uttag. Dra åt avtappningspluggen mellan 25 och 35 foot-pounds med en momentnyckel och en socket.
4

Flytta droppskålen under andra oljetråget avtappningspluggen. Lossa och ta bort avtappningspluggen med en spärr och en socket. Vänta all olja rinna ut ur oljetråget och skruva pluggen tillbaka i pannan. Dra i kontakten med Ratchet och uttag. Dra i kontakten mellan 25 och 35 foot-pounds med momentnyckel och uttag.
5

Flytta droppskålen under oljefiltret som sitter på förarens sida av motorn. Lossa och ta bort oljefiltret med en oljefilternyckel. Placera oljefiltret i droppskålen. Sprid en liten mängd olja runt packningen av det nya oljefiltret. Dra det nya filtret med filtret skiftnyckel tills filtret är tätt. När filtret är tät, vrid filtret en annan halva av ett varv med filtret skiftnyckel.
6

Avlägsna oljan locket från sidan av motorn. Sätt tratten i oljan påfyllningsröret. Häll 2 qts. av den nya motorn olja i påfyllningsröret. Kontrollera oljenivån på mätstickan. Fortsätt att lägga till den nya motorn olja tills oljenivån på mätstickan in på eller nära den övre spåret på undersidan av stickan. Den övre spåret är "full" spår.
7

Dra runt motorn och låt den gå på tomgång i ca 30 sekunder. Stäng av motorn och kontrollera oljenivån på oljestickan. Lägg till mer olja vid behov tills oljenivån är på den övre spåret på oljestickan.
Ändra Transmission Fluid
8

Placera droppskålen under de fyra pluggarna på botten och sidorna av växellådshuset. Det finns totalt fyra avtappningspluggar på undersidan av växellådan. En avtappningsplugg är på framsidan av växellådan, är en avtappningsplugg på baksidan av växellådan, och en plugg är på vardera sidan av växellådan.
9

Lossa och ta bort en av växellådshuset dräneringspluggarna med Ratchet och en socket. Vänta all transmissionsolja rinna ut ur växellådshuset, och skruva tillbaka pluggen in i växellådshuset. Dra åt avtappningspluggen ned tätt med Ratchet och uttag. Dra överföringsstickkontakten fallet drain ner till mellan 30 och 40 foot-pounds med en momentnyckel och en socket.
10

bort dräneringspluggarna en i taget från växellådshuset tills transmissionsolja har varit dräneras från alla fyra avtappningspluggar. Dra varje transmissionshöljet dräneringspluggarna ner till mellan 30 och 40 foot-pounds med momentnyckel och en socket.
11

Skjut droppskålen under växellådshuset sil bult som sitter under transmissionsolja filter på förarens sida av motorn. Ta bort silen bulten med en spärr och en socket. Rengör silen med en icke eldfarlig lösning. När silen är ren, skruva silen bulten tillbaka in i undersidan av motorn. och dra silen bulten ned tätt med Ratchet och uttag. Dra silen bulten ner till mellan 30 och 40 foot-pounds med momentnyckel och uttag.
12

Lossa och ta bort filtret transmissionsolja med filternyckeln. Skruva överföringen filtrera och placera den i droppskålen. Sprid en liten mängd transmissionsolja runt sigill nya transmissionsolja filter och skruva det nya filtret på sidan av transmissionen. Dra åt filtret ner tätt. När filtret är tätt, vrid filtret annan halva av ett varv med filtret skiftnyckel att korrekt sittplats det nya filtret i växellådshuset.
13

bort överföringen oljestickan på sidan av motorn. Sätt tratten och häll 3.8 liter av Kubota Super UDT transmissionsolja i transmissionen. Ta bort tratten och sätt tillbaka oljestickan. Kontrollera vätskenivån på mätstickan. Vätskenivån ska vara på den övre markeringen på oljestickan. Lägg till mer vätska om det behövs.
Ändra Framaxel Case Oil
14

Placera droppskålen under förarsidan framaxeln avtappningspluggen. Dra påfyllningspluggen ur toppen av förarsidan framaxeln fallet med handen. Påfyllningspluggen är också mätstickan. Lay pluggen på traktorer sätet.
15

Lossa och ta bort avtappningspluggen med en spärr och en socket. Vänta på att alla av axeln fluid att rinna ut ur förarens sida av axeln fallet och skruva avtappningspluggen tillbaka in i botten av den främre axeln fallet. Dra åt avtappningspluggen med Ratchet och uttag. Dra framaxeln plug fallet drain ner till mellan 30 och 40 foot-pounds med en momentnyckel och en socket.
16

Flytta droppskålen under passagerarsidan av framaxeln fallet. Dra påfyllningspluggen ur passagerarsidan ovanpå framaxeln fallet och placera pluggen på traktorns sits.
17

Lossa och ta bort passagerarsidans axel plug fallet drain med spärr och uttaget. Vänta all fluid att rinna ut ur passagerarsidan av axeln fallet och skruva tillbaka avtappningspluggen i axeln fallet. Dra åt avtappningspluggen med Ratchet och uttag. Dra åt avtappningspluggen ner till mellan 30 och 40 foot-pounds med momentnyckel och en socket.
18

Fyll upp varje sida av framaxeln huset från en av pluggen hålen med nya axeloljan. Sätt tillbaka pluggen /oljestickan, och vänta cirka fem minuter för axeloljan till fullo dränera hela framaxeln bostäder på båda sidor av framaxeln fallet.
19

Dra upp mätstickan och kontrollera vätskenivån på mätstickan. Vätskenivån ska vara på eller nära den övre spåret. Framaxeln fallet rymmer ca 4,7 qts. av axelolja. Lägg mer axel vätska vid behov.
20

Ta bort stoppklossar från bakhjulen. Flytta droppskålen ur vägen av traktorn. Dra runt motorn och köra traktorn runt i ca 10 minuter. Stäng av motorn, och kontrollera alla vätskor som ändrades. Lägg mer vätska om det behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133346.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.