Hur byta olja på en 2002 VW Jetta med en 2,0 Motor

Den Jetta anlände Volkswagens amerikanska lineupen i 1980 års modell. Den 2002 Jetta - fyra år bort från en redesign - hade fyra motoralternativ finns: 1,8-liters, 1,9-liters, 2,0-liters och 2,8-liters. Den 2,0-liters fyrcylindrig motor kom endast i GL och GLS utföranden av 2002 Jetta. Byta olja i 2002 Jetta 2.0-liters motor kräver en mycket specifik påfyllning, eftersom motorn är mycket känslig för oljenivån - överfylla oljan ens den minsta bit utlöser misständning och en "check engine" light. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
dräneringskärlet
Blocknyckelsats
Ren, luddfri duk
Tömningspropp packning
Momentnyckel
Six -point socket uppsättning
Oljefilternyckel
Nytt oljefilter
5 liter 5W-40 eller 5W-30 motorolja
Funnel
Visa fler instruktioner
1

Öppna Jetta huva och ta bort oljepåfyllningslocket från toppen av motorn.
2

Höj Jetta med en domkraft och placera pallbockar under bilens hjälpramen. Sänk Jetta på pallbockar Addera 3

krypa under bilen och leta reda på oljetråget -. Den stora, metall pan på basen av motorn. Placera ett uppsamlingskärl under avtappningspluggen på baksidan av tråget. Lossa dräneringskärlet, med en kombination skiftnyckel och ta bort pluggen, för hand.
4

Låt oljan rinna från pannan tills bara några droppar kommer från dräneringshålet. Ta bort packningen vid oljepluggen och sätta en ny packning på pluggen. Rengör avtappningspluggen med en ren, luddfri trasa, och hand-gänga in den i tråget. Dra åt avtappningspluggen till 22 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel och sexgradig socket
5

Skjut mot fordonets front och lokalisera oljefilter -. Den ungefär 5-tums- lång cylinder - på framsidan av motorn. Placera drain pan under oljefiltret och lossa filtret med en oljefilternyckel.
6

Låt all olja rinna ut ur oljefiltret och ta bort den, för hand. Ställ oljefiltret i tråget. Torka oljefiltret-passande yta på motorn med en ren, luddfri trasa.
7

Applicera ett tunt lager ny olja på O-ringen på grund av oljefiltret, med hjälp av fingrarna. Dra åt filtret på motorn tills O-ringen kontakter oljefiltret-passande yta. Dra åt oljefiltret en extra sväng med oljefilternyckel.
8

Höj bilen av domkraften står, med hjälp av en domkraft, och ta bort domkraften. Sänk Jetta till marken.
9

Sätt en tratt i oljepåfyllningshålet och häll 3.75 liter 5W-40 eller 5W-30 motorolja. Vänta cirka två minuter för oljan har sjunkit. Ta ut oljestickan och torka av den med en ren, luddfri trasa. Sätt tillbaka oljestickan och ta bort den igen. Kontrollera att oljan är nära, men inte över, den "Full"-märket på mätstickan.
10

Ta bort tratten och dra åt oljepåfyllningslocket ovanpå motorn. Starta motorn och låt den gå tills den når arbetstemperatur - ungefär halvvägs upp på temperaturmätaren. Stäng av motorn och låt motorn inställd för ca två minuter och kontrollera oljeläckage.
11

Avlägsna oljepåfyllningslocket och sätt en tratt. Häll i hälften-liter 5W-40 eller 5W-30 motorolja. Vänta cirka två minuter och kontrollera att oljenivån ligger nära "Full"-märket på mätstickan, tillsätt mer olja om det behövs - inte överstiger den "Full" linje. Dra oljepåfyllningslocket ovanpå motorn.
12

Sätt tratten i en tom olja flaska och fylla den tomma olje flaska med gammal olja ur tråget. Dra åt locket på flaskan. Upprepa detta steg tills du överför all gammal olja i de tomma olja flaskor.
13

Ta den gamla oljan och oljefiltret till en lokal bil olja återvinningscentral. Många bildelar butiker tar gammal olja gratis.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133339.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.