Olja Återvinning i Kalifornien

Kalifornien, som har en kultur som i stort sett är centrerad kring bilar, började ursprungligen sin olja återvinningsprogram år sedan delvis för att ta itu med problemet med använda motoroljor dumpas i områden där det kan skada statens ekosystemet. Statens olja återvinning ansträngningar leds av den Kalifornien avdelningen av resurser och materialåtervinning, allmänt känd som CalRecycle. Statligt Återvinning

Enligt statewide program för återvinning i Kalifornien, kan människor som vänder i använd motorolja får en rabatt på 40 cent för varje liter olja som de tillhandahåller. Syftet bakom programmet är att behålla så mycket förorenad olja som möjligt från att illegalt dumpat ner dagvatten och på andra områden där det kan arbeta sig in grund-och ytvatten.
Collection Centers

Som en del av sitt program för återvinning, har Kalifornien certifierat över 2700 företag i hela staten att agera som används centra olja insamling. De flesta centra kommer att ta upp till fem liter olja i taget. Om du letar efter en begagnad certifierad olja återvinningscentral, kan du hitta en genom att gå till California Department of resurser och återvinning hemsida och skriva in din stad eller postnummer i sökfältet på den använda oljan Recycling Program uppsamlingscentral söksida. Addera ditt förorenad olja

Lokala återvinningscentraler accepterar inte används olja som blivit förorenat med frostskyddsmedel, vatten, bensin eller andra vätskor. Om du vill vända på förorenad olja för återvinning, kontakta en chef på ett lokalt olje samling center och fråga där oljan kan tappas bort. Om det inte finns någon samling center i ditt område för att ringa, kan du kontakta din länets offentliga arbeten avdelning eller annan myndighet som hanterar avfall. En fullständig förteckning över de organ i varje län finns på CalRecycle hemsida.
Oil Återvinning Enhancement Act

California Oil Återvinning Enhancement Act kräver olja tillverkarna att betala state 26 cent för varje liter smörjolja som företaget säljer i Kalifornien till slutet av 2013. Under 2014 minskar avgiften till 24 cent per gallon. Intäkter från lagen är vad staten använder för att tillhandahålla finansiering för begagnade centra olja insamling och fastighetsnära program samling.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133334.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.