Hur man gör ett oljebyte på en 2000 Accord Special Edition

Under 1997 introducerade Honda en uppgraderad trim nivå av Accord, som kallas Special Edition. Den 2000 Honda Accord Special Edition kom utrustad med en 150-hästkrafter, 2,3-liters fyrcylindrig motor med Hondas VTEC-system. Honda rekommenderade byte av motorolja och filter i 2000 års Accord Special Edition var 3.750 till 7.500 miles, beroende på körstil och villkor. Byta olja på denna högeffektiv, fyrcylindrig motor regelbundet kan hjälpa till att hålla din Accord går bra i många år framöver. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
dräneringskärlet
Blocknyckelsats
Ren, luddfri duk
Ny oljeavtappningsskruv bricka
Momentnyckel
sexgradig hylssats
Oljefilternyckel
Nytt oljefilter
5 qts. av 5W-20 motorolja
Funnel
Visa fler instruktioner
1

Parkera Honda på en plan yta och dra åt parkeringsbromsen.
2 < p> Öppna Accord huva och ta bort oljepåfyllningslocket.
3

Höj Hondas fronten, med en domkraft, och skjut pallbockar under bilens hjälpramen. Sänk Accord på pallbockar
4

Crawl under fordonet och leta oljetråget -. Den stora metall pan på undersidan av motorn. Placera ett uppsamlingskärl under oljetråget avtappningspluggen. Lossa avtappningspluggen, med hjälp av en kombination skiftnyckel och ta bort avtappningspluggen för hand.
5

Dra den gamla brickan bort avtappningspluggen och torka all den gamla oljan och skräp från avtappningspluggen, med en ren, luddfri trasa. Installera en ny bricka avtappningsplugg på avtappningspluggen. När oljan rinner från oljetråget saktar att endast ett fåtal små droppar, dra åt avtappningspluggen i motorn. Dra åt avtappningspluggen till 33 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel och sexgradig socket.
6

Leta oljefiltret på baksidan av motorn, precis ovanför oljetråget. Placera drain pan under oljefiltret.
7

Lossa oljefiltret, med en oljefilternyckel, och låt all olja rinna ur filtret. När oljan rinner ur filtret, ta bort den för hand och sätta den i tråget.
8

Rengör oljefiltret passytan och gängor på motorn, med en ren, luddfri trasa. Kontrollera att O-ringen från det gamla filtret inte fastnar till passytan på motorn. Om O-ringen gjorde stick till passytan, dra loss den för hand.
9

Placera en liten mängd ny motorolja på fingrarna och stryk O-ringen på basen av nya oljefiltret med denna nya olja. Dra åt oljefiltret på motorn tills O-ringen i kontakt med passytan, dra åt oljefiltret ytterligare sju åttondelar av en sväng till sittplats det.
10

Höj Accord av domkraften står, med hjälp av en domkraft. Avlägsna domkraften från under bilen. Sänk Accord till marken.
11

Sätt en tratt i oljepåfyllningshålet och häll i 4,5 qts. av 5W-20 motorolja.
12

Vänta ungefär en eller två minuter och ta bort oljestickan. Torka av oljestickan ut, med en ren, luddfri trasa och sätt tillbaka den i motorn. Ta ur oljestickan och kontrollera att nivån är mellan de två prickarna på undersidan av stickan. Lägg till mer olja vid behov.
13

Dra oljepåfyllningslocket och starta Accord motor. Låt bilen gå ca två minuter och stänga av den. Kontrollera och justera oljenivån, att följa processen i steg 12. Stäng Accord huva.
14

Sätt en tratt i en tom olja flaska och fylla flaskan med gammal motorolja från tråget. Stäng flaskan när den är full. Upprepa denna process tills du överföra all gammal olja i de tomma flaskorna. Ta flaskor olja och oljefilter till en olja-återvinningscentral, många bildelar butiker tar gamla oljan kostnadsfritt Addera
. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133331.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.