Hur man byta olja i en 95 Mercury Sable

För 1986 års modell, släppte Ford Motor Company Mercury Sable och sin syster, Ford Taurus. 1992, omgjorda Mercury medelstora sedan, något moderniserat sitt utseende. Denna redesign varade genom 1995 års modell. Den 1995 Sable kom med en standard 3.0-liters V-6 motor eller en valfri 3,8-liters V-6. Kvicksilver rekommenderas byte av olja och filter i antingen motorn var 3.000 till 5.000 miles, beroende på körförhållanden. Processen att byta olja och filter i Sable är en okomplicerad. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
dräneringskärlet
Blocknyckelsats
Clean, luddfria dukar
Ny avtappningsplugg packning
Oljefilternyckel
Nytt oljefilter
Funnel
5 qts. 5W-20 syntetisk blandning motorolja
Visa fler instruktioner
1

Öppna Sable huven och ta bort oljepåfyllningslocket.
2

Anlita parkering broms. Höj fordonets front, med hjälp av en domkraft, och position pallbockar under Sable hjälpramen. Sänk fordonet upp på jack står
3

Crawl nedanför Sobel och leta reda på oljetråget -. Den stora, metall pan vid basen av motorn. Placera ett uppsamlingskärl under avtappningspluggen i oljetråget och lossa avtappningspluggen, med den slutna änden av en kombination skiftnyckel. Ta bort avtappningspluggen för hand.
4

Dra packningen bort avtappningspluggen och torka avtappningspluggen med en ren, luddfri trasa. Montera en ny packning på avtappningspluggen. Dra åt avtappningspluggen tillbaka till oljetråget när oljan rinner från pannan sjunker till bara några droppar. Dra åt avtappningspluggen, använder den slutna änden av en kombination skiftnyckel. Dra inte åt för hårt.
5

Hitta oljefiltret på passagerarsidan av oljetråget och placera tråget under den. Lossa oljefiltret, med hjälp av en skiftnyckel oljefilter. Låt all olja rinna ut ur filtret och ta bort filtret från motorn. Placera filtret i tråget.
6

Rengör oljefiltret till motorn passande yta, med en ren, luddfri trasa. Kontrollera att gummi O-ringen från det gamla oljefiltret klibbade inte till passytan. Om det gjorde det, dra loss den för hand.
7

Placera en liten mängd ny motorolja på fingrarna och stryk O-ringen på basen av det nya filtret med denna olja. Detta gör att du kan dra åt filtret utan att skada O-ringen. Montera oljefiltret och dra åt tills den ligger an mot anliggningsytan på motorn, dra åt den ytterligare två tredjedelar av en sväng.
8

Höj bilen av domkraften står, med ett golv jack, och ta läktaren. Sänk Sable till marken.
9

Sätt en tratt i oljepåfyllningshålet och häll i 5 qts. av 5W-20 syntetisk blandning motorolja.
10

Ta ut oljestickan och torka den gamla oljan från det, med en ren, luddfri trasa. Sätt tillbaka oljestickan och ta bort den igen. Kontrollera att oljenivån är mellan "Max" och "Lägg till" linjer på oljestickan. Lägg till mer olja om nivån är under "Add" linje.
11

Ta bort tratten och sätt tillbaka oljepåfyllningslocket. Starta Mercury motor och låt den gå i ungefär två minuter, sedan stänga av den. Vänta i två minuter, sedan kontrollera och justera oljenivån enligt proceduren i steg 10.
12

Sätt tratten i en tom 5W-20 olja flaska och fylla den med gammal motorolja från avloppet panorera. Stäng flaskan när den är full. Upprepa detta steg tills du överför all olja från oljetråget till de tomma olja flaskor.
13

Ta flaskor med gammal olja och oljefilter till en, olje-återvinningsanläggning. Många bildelar butiker tar spillolja gratis.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133329.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.