Hur du byter från 5W30 till 10W30

Byta olja i bilen regelbundet är nödvändigt för att hålla bilen igång med maximal effektivitet. Nyare bilar nu brukar köra på 5W30 motorolja och de flesta tillverkare föredrar denna typ av olja. Anledningen är att det flyter bättre i kallare temperaturer. Eftersom fordon blir äldre, vissa hem mekanik föredrar att växla to10W30 motorolja för att hålla mer viskositet på cylinderväggarna. Byta olja från 5W30 till 10W30 är egentligen inte annorlunda än någon annan normal oljebyte. Det är en bra idé men att värma oljan först innan tömning för att du tappar ur så mycket gammal olja som möjligt. Saker du behöver
hylsnyckel
dräneringskärlet
Rags
Oljefilternyckel
Nytt oljefilter
10W30 motorolja
Visa fler instruktioner

1

Kör bilen runt kvarteret eller låt den gå tills temperaturmätaren börjar registrera. Detta ger tid för oljan att värma som hjälper den att rinna snabbare och mer noggrant. Parkera bilen på en plan yta och ställ in nödbromsen. Stäng av bilen och blockera bakhjulen med kilar eller tegel för att förhindra oavsiktlig rullning.
2

Placera ett uppsamlingskärl under baksidan av oljetråget. Lossa avloppet bulten på motorn pannan med en hylsnyckel och låt oljan rinna i pannan. Var försiktig när du tar bort avloppet bulten som oljan blir varm.
3

Thread avloppet bulten tillbaka till oljetråget när all olja rinner. Torka av huvudet på bulten och runt dräneringshål med en trasa för att avlägsna droppar. Dra åt avloppet bulten med hylsnyckel.
4

Flytta dräneringstråget under det område där din oljefilter fäster motorn. Lossa oljefiltret med ett filter skiftnyckel och skruva av det från motorn. Vänd filtret upp och ned och sätta den i tråget.
5

Placera en oljefilm runt packningen på det nya oljefiltret med fingret. Trä det nya filtret på motorn tills packningen får kontakt. Vrid filtret ytterligare ¾ vända för hand. Torka av området runt filtret och motorn med en trasa för att avlägsna alla droppar.
6

Vrid påfyllningslocket ovanpå moturs på din motor. Pout lämplig mängd 10W30 motorolja i vevhuset. Dra ut oljestickan och torka av den med en trasa. Skjut tillbaka mätstickan i motorn och dra ut den igen för att kontrollera oljenivån. Fortsätt att fylla på olja tills nivån är fullt.
7

Skruva oljepåfyllningslocket tillbaka på toppen av motorn. Starta bilen och låt motorn värmas upp i fem minuter. Stäng av bilen och titta på filtret och avtappningspluggen område för läckor. Dra åt vid behov.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133326.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.