Avyttring av bil olja

Alla bilmotorer använder motorolja att smörja motorns rörliga delar. Oljan fungerar som en dämpande barriär mellan motordelar som annars skulle gnugga ihop och snabbt slits ut eller överhettas och orsaka brand. Med tiden samlar oljan smuts, bitar av metall från motordelar och förbränningsprodukter, och det behöver ersättas med ren olja. Om du ändrar bilens olja själv, är det viktigt att kassera den använda oljan ordentligt. Riskerna med använd motorolja
p Det tar inte en massa smutsig olja orsakar betydande förorening. Om olja från en bil, oftast någonstans runt fem liter, dumpas där det kommer in dricksvattentäkter, kan det förorena upp till en miljon liter. Delstaterna Kalifornien, Rhode Island och Massachusetts klassificera använd motorolja som ett farligt material, som kräver särskild hantering, och de flesta andra stater anser det ett hushåll farligt avfall, i samma kategori som färg och kemiska-baserade rengöringsmedel. I vissa områden är det ett brott att göra sig av med använd olja felaktigt.
Recycling Options

Återvinning använd motorolja är det bästa slutförvaring. I de flesta samhällen i USA, bensinstationer, snabba företag glidmedel och andra bil verkstäder acceptera spillolja och oljefilter från gör-det-självare utan kostnad. Dessutom har vissa kommuner eller lokala återvinningscentraler accepterar använd motorolja. En snabb telefonsamtal eller en sökning på Internet kommer att bekräfta platser och tider. Reparation anläggningar och återvinningscentraler vidta åtgärder för att transportera olja till raffinaderier.
Begagnade oljelagring

När du tömmer oljan från din bil, förvara den i en läckagesäker behållare med ett tätt lock, t.ex. en tom gallon-storlek vattenflaska eller en speciellt utformad oljetråg som även fungerar som en förslutbar behållare. Undvik behållare som tidigare hölls farliga vätskor, t.ex. frostskyddsmedel, och hålla oljan separat från alla andra vätskor, inklusive vatten. Bilar produkter måste förvaras oåtkomligt för barn och avskilt från alla antändningskällor tills de återvinns.
Med återvinning

Mest motorolja är en bra kandidat för effektiv återvinning eftersom det inte är faktiskt slitna - det är bara smutsig. En liter spillolja ger 2,5 liter re-raffinerad olja, men det tar 42 liter råolja för att ge 2,5 liter av raffinerad olja. Processorer åter förfina oljan genom att ta bort all smuts, föroreningar och metaller för att göra en motor-basolja som uppfyller samma normer som jungfruolja måste uppfylla. Re-raffinerad olja är lämplig för användning i alla typer av förbränningsmotorer, inklusive bilar, båtar och gräsklippare. Använd motorolja ger också bränsle i kraftverk, där två liter olja genererar så mycket som 36 kilowattimmar el, tillräckligt för att driva ett genomsnittligt hushåll under en dag. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133324.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.