Vad är skillnaden mellan Gear Oil & Motor Oil?

Gear olja och motorolja används som smörjmedel för att hålla fordonet genom att servera olika ändamål. De olika funktionerna inkluderar smörjning, kylning olika delar av motorn, innehar olika utsläppta partiklar tills de får filtreras, neutralisera de bildade syrorna, hålla motorn ren. Sammantaget olika oljor används, syftar till lite eller inget underhåll på fordonet. Olika oljor innehåller olika kemikalier för att utföra olika uppgifter. Syfte

Gear olja, som namnet antyder, är speciellt framtagen för att fungera smidigt redskap. Det används för att smörja, kyla och vakta växelsystem. Den rymmer också skadliga delar borta från kontaktytorna och tystnar ljudet av redskap operation. Växellådsoljor erbjuder normalt ett bra skydd mot olika temperatur, tryck och hastighet varierar, så att fordonet blir säker från skador och fel. Motorolja är avsedd för motorn eller fordonets motor. Det har också att smörja och skydda olika delar av motorn.
Tillsatser

Olika tillsatser eller kemiska föreningar läggs till basolja för att förbättra befintliga fastigheter eller att införa nya egenskaper. De tillsatser som används i både transmissionsolja och motorolja varierar baserat på sina syften. I fallet med växellådsoljor, är den viktigaste tillsatsen används högtrycksagens och nötningsinhibitorer som redskap har att arbeta under högt tryck och temperatur. Men i fallet med motorolja, tillsatser som handskas med skadliga produkter i förbränningsprocessen tillsätts. Dessutom är olika tillsatser inklusive rost och korrosion-inhibitorer, oxidation, antiskummedel, viskositetsförbättrande index och friktionsmodifierande läggas i både motorolja och växellådsolja.
Typer

olika typer av redskap oljor innefattar extrema oljor tryck redskap, rost och oxidering oljor förebyggande, blandade oljor redskap och syntetiska oljor. Extremt tryck växellådsoljor har tillsatser för extrema tryck läggs in i det så att det förblir trygg och säker även under högt tryck, särskilt i fallet av högpresterande fordon. R & O oljor har särskild förmåga att skydda redskap delar mot rost. Ovulkat växellådsoljor innehåller många tillsatser för att utföra många olika funktioner. Det speciella med syntetiska växellådsoljor är att de inte är mineral baserad. Tre olika typer av motorolja är konventionella, syntetiska och syntetiska blandning motorolja. Konventionell olja bildas efter den råa oljeraffinering process och det är den billigaste av alla. Syntetisk olja är den dyraste motorolja, som har en hög viskositet
Viskositet

Viskositet är den fysiska egenskapen av fluid som beskriver fluidens lättrörliga och konsekvens. - - oavsett om vätskan är tjock eller smal. Till exempel är vatten tunn och rör sig lätt medan sirap är tjock och rör sig långsamt. Både växellådsolja och motorolja är allmänt tjock i konsistensen. Dock är den totala viskositeten av växellådsolja mycket högre, är innebörden växellådsolja både tjockare och det rinner långsammare än motorolja eftersom det har att flöda ordentligt i växeln för att säkerställa växlarna tillräckligt smorda.

Addera .from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133323.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.