Vad är en patron oljefilter

Oljan som cirkulerar i bilens motor tjänar en viktig funktion: Den viskösa, temperatur-resistenta fluid fyller vevhuset och inre håligheter motorn är där för att smörja de många metalldelar, tillåta dem att flytta smidigt över varandra utan skador, de fångar olja och avbryter liten metall och fragment koldioxidutsläpp samt, hindrar dem från att orsaka inre skador på motorn. Regelbundna oljebyten är nödvändigt att ta bort smutsig olja och föroreningar från motorn. Cartridge vs påskruvningsbar Oljefilter

mellan oljebyten, inre filtrering av oljan tar bort mycket av skräp. Under många år använde mest moderna bilar en disponibel spin-on filter som fäster på sidan eller i botten av motorblocket, men många tillverkare har gått över till att använda en "patron" filter. Patronen filtersystem omsluter oljefilter in i motorblocket, och endast den inre filtrering elementet avlägsnas när oljebyte. Processen är enklare och mer miljövänlig, eftersom den genererar mindre avfall.
Fördelar

skillnad en begagnad spin-on filter, som huvudsakligen är en metallkanister full av smutsig olja när de tas bort, är ett patronfilter relativt röra fritt att byta. Dessutom kan patronen oljefilter placeras närmare det största flödet av olja, vilket gör att mer effektiv filtrering.
Appar

Många europeiska tillverkare använder patron oljefilter, och på senare år inhemska märken som Chevrolet har börjat använda dem, liksom. För äldre fordon, finns eftermontering kit som kan ersätta spin-on filter med en patron enhet.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133319.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.