Hur att kontrollera oljan i Differential Gear i en 2005 Jetta

A 2005 Volkswagen Jetta är utrustad med en transaxel som fungerar som en differential. Växellådan smörjs av differential vätska, vilket kan kräva inspektion för att säkerställa en korrekt nivå eller för att se om den innehåller metallspån. Ändra växellådan vätska med jämna mellanrum, precis som du skulle byta motorolja och transmissionsolja. Om växellådan oljan används för länge utan en förändring, kommer det att bryta ned, vilket resulterar i otillräckligt skydd för de inre delarna. Saker du behöver
Stoppklossar
Jack
Jack står
Oil fånga pan
3/8-tums spärrnyckel
3/8-tums enhet
Hylsnyckelsats
Visa mer instruktioner
1

Park 2005 Volkswagen Jetta på en plan yta, stäng av motorn och dra åt parkeringsbromsen.
2

Placera stoppklossar i framsidan av båda framhjulen och bakom båda framhjulen.
3

Jack den bakre änden av Jetta upp och placera pallbockar under lämplig bakre lyftpunkterna. Sänk Jetta på läktaren och lämna uttaget på plats.
4

glider under den bakre delen av Jetta och lokalisera transaxel nära överföringen fallet. Växellådan är liten och cylindrisk.
5

Leta pluggen på sidan av växellådan nära axelhalvan fläns. Placera en olja fånga pan under pluggen.
6

Lossa och ta bort pluggen genom att vrida den moturs med en spärr och uttag. Ta bort pluggen och placera den på marken. Notera oljenivån inuti fylla hålet. Oljenivån ska vara i höjd med den nedre kanten av påfyllningshålet. Om inte, sticka fingret inuti fylla hålet och leta vätskenivån.
7

Skruva tillbaka pluggen i påfyllningshålet och dra åt pluggen med Ratchet och uttag. Dra oljan hinna panorera ut från under Jetta.
8

Jack den bakre änden tillbaka upp och ta bort domkraften. Sänk Jetta till marken.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133316.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.