Hur Användare Oljefilternyckel

Motorn i ett fordon är ett komplext stycke ingenjörskonst smörjs med olja. För att maximera livslängden på en motor, byta olja vid föreskrivna intervall som rekommenderas av tillverkaren. Oljebyten inträffa var som helst från var 4.500 till 9.500 miles. Byte av olja och filter kräver några grundläggande verktyg. Använd en oljefilternyckel att ta bort filtret på motorer som kräver en standard spin-on oljefilter. På fordon som använder filter patron typ, behöver du bara en socket set och spärrfunktion för att ta bort filtret. Saker du behöver
Oljefilternyckel
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Oil catch container
Nytt filter
Oil att fylla motorn
Visa fler instruktioner

1

Leta oljefiltret. Läget kommer att variera beroende på märke och modell av bilen och kan vara belägen nära undersidan av motorn, sida av motorn eller till och med nära toppen. Konsultera en verkstadshandbok om du inte kan hitta filtret. Torka filtret bort med en trasa.
2

Palla upp fordonet med en domkraft och sänka den på pallbockar. Placera en behållare olja rinna under motorn. Avlägsna skruven oljan rinna ur oljetråget och låt oljan rinna i pannan. Sätt tillbaka avtappningspluggen med en ny bricka och dra åt den med en sockel. Addera 3

Skjut bandet ände oljefilternyckel över oljefiltret kroppen. Dra nyckeln runt filtret genom att dra i handtaget på skiftnyckeln i rätt riktning. När väl nyckeln griper filtret, vrid filtret åt vänster för att lossa den från filtret basen. Det kan ta lite ansträngning för att lossa filtret, eftersom de kan bli ganska tight efter tusentals miles.
4

Fäst skiftnyckel till uttaget, om du använder en cap-stil filter skiftnyckel. Placera locket skiftnyckel på slutet av filtret och vrid hylsan åt vänster för att lossa filtret.
5

skruva fast filtret för hand när filtret har lossnat med skiftnyckel. Placera filtret upp och ned på olje dränagebehåUaren och låt oljan rinna ut ur filtret.
6

Placera en liten mängd olja på gummit O-ringen på det nya filtret. Installera det nya filtret för hand tills den sitter fast. Placera oljefilternyckel på filtret och vrid den 1/2 till 3/4 varv mer. Dra inte åt filtret.
7

bort oljan locket. Fyll motorn med lämplig mängd olja. Sätt tillbaka oljelocket. Sänk bilen tillbaka till marken. Släng den gamla oljan och filtret genom att ta det till en återvinningscentral. De flesta Bildelsaffärer också återvinna olja för dig utan kostnad. Använd den kasserade oljan behållare för den gamla oljan.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133313.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.