Hur man byta olja för My 2010 Porsche Panamera

Ett oljebyte är en enkel procedur, men oerhört viktigt för den totala hälsan hos din Porsche Panamera. Den vanligaste schemat dikterar att du byter olja var 3000 miles, eller var 3 månader. Verkligheten är att det oljebytesintervallen beror på de förhållanden under vilka du styr din bil. Om du sätter ett stort antal miles på det eller leva i ett klimat med extrema temperaturer, kanske du vill byta olja oftare. Summan av kardemumman är att om du tar hand om din bil, kommer det att ta hand om dig - och det hela börjar med oljan. Saker du behöver
Stoppklossar
Automobile jack
Jack stå
Hylsnyckelsats
dräneringskärlet
Oljefilternyckel
Oljefilter
Plastpåse

Visa mer instruktioner
1

Kontrollera motorn och se till att den är helt kall innan du börjar. En motor kan tyckas vara bara varm, men oljan temperaturen kan bli mycket större och orsaka brännskador. Placera en uppsättning stoppklossar bakom bakhjulen i Panamera. Höj framsidan av Porsche med bil jack.
2

Placera en pallbock under bilen nära fästpunkten och höja den till ramen på bilen. Placera ett uppsamlingskärl under Porsches oljetråget. Ta bort pluggen oljetråget med hjälp av en hylsa och spärrskaft, sedan tappa ur motoroljan i pannan och ställ den åt sidan för återvinning. Byt tändstift oljetråget på motorn och kontrollera att den är tät med en hylsa och spärrskaft.
3

Ta bort oljefiltret från motorn med en oljefilternyckel. Tappa av oljan från filtret i tråget. Placera oljefiltret i en plastpåse och förslut den. Återvinn filtret när du tar oljan för återvinning. Montera det nya oljefiltret på Porsche och vrid det tills det är handkraft. Ta stödbenet från under Panamera.
4

Sänk Porsche till marken. Tillsätt olja till vevhuset genom oljan påfyllningslock. Det kommer att ta 4:56 liter så att nivån till märket FULL på mätstickan.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133311.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.