Hur du ändrar ett oljefilter på en 1999 Acura Tl

Honda Motors Company, är moderbolag i Acura, mycket aktivt inom forskning och utveckling. För ett antal år sedan, var bolagets forskning och utveckling som genomförs av deras racing arm, Acura divisionen. Information som gjorts på banan applicerades på Honda bilar finns på vägen. Idag är Acura betraktas som lyx och prestanda uppdelning av Honda. Den Acura TL, utrustade med antingen 2,5-liters eller 3,2-liters motor, är ett exempel på racing gener odlas med lyxiga utnämningar, såsom lädersäten. Acura rekommenderar en 7.500 mil motor intervall smörjning tjänsten. Denna tjänst ingår oljebyte och oljefilter. Saker du behöver Sida 2 hjulblock
Jack
2 pallbockar
Oljetråg
Wrench set
oljeavtappningsskruv packning
Oil Uppgiftslämnaren skiftnyckel equipment shop trasor
5 liter olja
Visa fler instruktioner
1

Ställ bilen plant och stadigt i parkeringsbromsen. Placera hjulblock framför och bakom ena bakhjulet. Öppna huven.
2

Ta det nya filtret ur förpackningen, vänd den upp och ned i lådan och ställ lådan nere. Häll hälften av innehållet i en flaska olja i filtret, långsamt, tills filtret är fyllt.
3

Placera domkraften under främre ramen crossmember och lyfter bilen tillräckligt hög för att krypa under bekvämt. Placera pallbockar under ramen bakom båda framhjulen, sedan sänka bilen på läktaren. Avlägsna domkraften.
4

Skjut drain pan under oljeavtappningsskruven och ta bort avtappningspluggen genom att vrida den moturs med en skiftnyckel. Ta bort den gamla packningen avtappningspluggen och installera en ny. Tillåt all den gamla oljan rinna ut. Byt avtappningspluggen genom att vrida den medurs, för hand. Dra åt avtappningspluggen till mellan 25 och 33 foot-pounds.
5

Flytta dräneringstråget under oljefiltret och grepp filtret med filtret skiftnyckel. Vrid filtret moturs med filternyckeln. Sakta skruva loss oljefiltret. Placera filtret på en skärm i avloppet pan att dränera. Torka filtret montering-skylt.
6

Placera det nya filtret med ren olja i den på oljefiltret bröstvårtan och vrid filtret medurs för hand. Vrid filtret hälften till tre fjärdedelar av ett varv efter att packningen kommer i kontakt med motorblocket.
7

Hissa upp bilen utanför läktaren, dra sticker ut och sänk bilen till marken. Torka ventilkåpan ligger runt oljepåfyllningslocket och ta bort locket. Häll resten av innehållet i flaskan du fyllde filtret med och tre-och-en-halva fler flaskor, för totalt fyra-och-en-halv liter om du har 2,5-liters 5-cylindrig, eller en sammanlagt fem liter för 3,2-liters sexcylindrig motor.
8

tillbaka oljepåfyllningslocket och starta motorn. Kolla under bilen efter läckor. Stäng av motorn och kontrollera att ditt fordon har rätt oljenivå. Dra ut oljestickan, torka av den med trasan och sätt in den i oljestickan röret. Dra ut oljestickan igen och läsa den nivån. Det bör ligga mellan markeringarna på "Add" och "Full". Stäng huven, ta bort hjulet block och sätta verktygen borta.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133308.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.