Hur man byta olja i en 2006 Saturn Vue

Byta olja i en 2006 Saturn Vue kommer att bidra till att förlänga livslängden på motorn. Motorn behöver ständig smörjning eftersom den går varm, och alla rörliga delar behöver bo coolt att hålla från att bryta ner. Efter 5000 miles, kommer oljan att brytas ner och förlora sina smörjande egenskaper. Byte av filter kommer också att krävas för att hålla oljan fräsch. Saker du behöver
Jack
Jack står
Hylsnyckelsats
Hylsnyckelsats
dräneringskärlet
oljefilterpatronen
5 liter 5w20 olja
Show Fler Instruktioner
1

Låt bilen gå på tomgång i fem minuter. Se till att det är på en plan och jämn yta. Ställ in parkeringsbromsen och vända bilen av. Oljan är lättare att tömma när det värms upp.
2

Placera en domkraft under framsidan av bilen längs ramen järnväg. Lyft upp bilen och placera pallbockar under klämpunkter i dörren. Om pallbockar är inte tillgänglig, köra bilen på hjulet ramper. Addera 3

Placera ett uppsamlingskärl under motorn. Motorns drain pan är på undersidan av motorn. Lossa avtappningspluggen med en hylsnyckel. Låt all olja rinna ut i avloppet pan. Detta kan ta 5 till 10 minuter för att helt tömma. Dra åt avtappningspluggen tillbaka till tråget.
4

krypa ut från under bilen och dra spärren Huvlås i bilen för att komma åt motorrummet. Leta reda på oljefilterhuset bredvid batteriet.
5

Öppna kapseln med en hylsnyckel. Filtret kommer att knytas till locket. Dra det gamla filtret och byt med det nya filtret. Dra tillbaka locket på filterhuset.
6

Häll fyra liter 5w20 motorolja i motorn. Oljan påfyllningslocket ligger på övre delen av motorn. Motorn påfyllningslocket tillbaka på toppen av motorn
7

Skruv. Starta bilen och dra bort hjulet ramper. Om bilen är på pallbockar, lyfter bilen tillräckligt hög för att dra jack står ut från under bilen. Sänk bilen till marken. Stäng av bilen utanför.
8

Kontrollera oljan genom att dra ut oljestickan i röret. Mätstickan sitter vid påfyllningslocket. Torka av mätstickan. Sätt tillbaka in i röret. Dra upp mätstickan och kontrollera nivån genom att se om oljan stannar på oljestickan. Om det stannar inte vid märket FULL på mätstickan, använd en femte liter olja och fyll på halv-liter intervaller. Kontrollera nivån igen. Upprepa tills nivån är fullt.
9

Kontrollera oljan locket skruvas på plats och oljestickan är tillbaka i röret. Stäng huven.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133305.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.