Hur man tar bort oljefiltret på en 2007 Expedition

Infördes 1997, körde Ford Expedition i skuggan av större Utflykt 2000-2005 innan Ford valde att göra Expedition den enda full-size SUV i sin flotta. Expeditionen lämnar Fords monteringsfabriker med 5W30 semi-syntetisk olja och en Motorcraft oljefilter, utrustad med en anti-återflödesindex ventil för att förhindra att olja rinner bort från ventilen tåget när du stänger av motorn. Ford rekommenderar byte av olja och filter varje 5000 miles för aktörerna i svåra driftförhållanden, vilket är bara om alla som använder SUV regelbundet. Saker du behöver
dräneringskärlet
13 mm fast nyckel
Oljefilternyckel
oljefilter
Rags
Funnel
7 liter 5W30 semi-syntetisk olja

Visa mer instruktioner
1

Starta expeditionens motorn, låt den gå tills den når driftstemperatur och sedan stänga den. Öppna huven. Ta bort oljepåfyllningslocket och dra oljestickan upp flera inches.
2

klättra under den främre änden av Expedition med ett dräneringskärlet, 8-mm fast nyckel, oljefilternyckel och nytt oljefilter . Placera dräneringskärlet direkt under motorns avtappningsplugg, som ligger på botten av oljetråget.
3

bort motorns oljeavtappningsplugg med 8-mm hylsnyckel. Låt oljan rinna av helt innan du sätter tillbaka avtappningspluggen. Dra ur kontakten tills huvudet nuddar dräneringskärlet och sedan vrida den 1/4 varv ytterligare.
4

Skjut dräneringstråget över och centrera den under oljefiltret. Ta bort oljefiltret med oljefilternyckel.
5

Applicera ett tunt lager olja på det nya oljefiltret s packning hjälpa packningen till motorn. Sätt det nya filtret på efter kontroll av gamla filtrets packning inte har fastnat i motorn. Dra åt filtret för hand för att undvika över-åtdragning.
6

Torka rent med en trasa. Klättra ut med de verktyg, gamla oljefilter och tråget.
7

Placera en tratt i oljepåfyllningsöppningen. Häll sex liter 5W30 ner tratten, in i motorn. Ta bort tratten, byt oljepåfyllningslocket och shove oljestickan ner i oljestickan röret.
8

Starta Expedition motor. Vänta oljetryckmätaren att flytta, registrerar motorn har oljetryck, och stäng av motorn.
9

Dra oljestickan, torka av den och skjut tillbaka ner hela vägen in i röret. Dra tillbaka ut och kontrollera oljenivån. Fyll på motorolja genom påfyllningsröret med tratten tills oljan står nära toppen av crosshatch på mätstickan.
10

Sätt tillbaka mätstickan i helt, installera oljepåfyllningslocket och stäng huven . Starta motorn och titta under för att se till att det inte finns några läckage från filtret eller avtappningsplugg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133300.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.