Hur byta olja på en 2004 Crossfire

Chrysler Crossfire är en bakre-hjulsdrivna sportbil som infördes 2001. Den Crossfire gjordes för Chrysler från Karmann i Tyskland, den var baserad på Mercedes SLK320 och delade huvuddelen av denna modells komponenter. Precis som alla bil, bör Crossfire motor får regelbunden oljebyten för att säkerställa att allt löper tillförlitligt. Detta är en uppgift som kan göras av ägaren eller en amatör mekaniker på en kort tid. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Ramper
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Liten platt skruvmejsel
Rags
Oil uppsamlingskärl
Visa fler instruktioner
1

Byt olja när motorn är varm, om möjligt, så att oljan kommer att rinna ut bättre. Se till att oljan inte är varm, men eftersom detta kan resultera i brända händer eller armar.
2

Öppna huven. Placera en trasa runt oljefilterhuset att förhindra en enda röra. Skruva av oljefiltret montering från huset, för hand. När du drar ut filtret, låt oljan rinna ut ur filtret i huset innan helt dra tillbaka den från motorn. Addera 3

Lyft framför bilen med en domkraft och sänk den på pallbockar under endera sidan av bilen. Du kan också köra framför bilen upp på ramper för att komma ner i motorn.
4

Ta bort de fyra skruvarna som håller plasten stänkskyddet till botten av motorn. Skyddet åt sidan.
5

Placera oljeavtappnings kärl under motorns pan och oljeavtappningsskruven, placerad på passagerarsidan av oljetråget. Lossa och ta bort avtappningspluggen på undersidan av oljetråget, med hjälp av en hylsa och ett spärrskaft.
6

Låt oljan rinna ut i 15 eller 20 minuter. Sätt tillbaka och dra åt oljepluggen med uttaget. Sätt tillbaka stänkskyddet med de fyra skruvarna.
7

Ta bort den gamla filterpatronen ur filterenheten genom att skjuta ner axeln som den sitter på. Dra bort axeln. Detta kan ta en liten ansträngning.
8

Torka axeln av med en ren trasa. Skjut in det nya filtret på axeln, se till att den låses på plats.
9

Använd en liten, platt skruvmejsel för att bända loss de fyra O-ringar på metallskaftet. Smörj de nya O-ringarna med ny olja och skjut dem på axeln i samma läge som de gamla installerades.
10

Thread oljefiltret montering tillbaka på oljehuset, för hand. Dra åt filteraggregatet för hand.
11

Skruva oljan locket från övre delen av motorn. Häll i åtta liter Mobil En 0W40 syntetisk olja. Du kan använda en tratt för att minimera risken att spilla olja på motorn. Skruva oljan tillbaka locket på motorn.
12

Starta motorn. Kontrollera för oljeläckor under motorn. Sänk bil utanför ramperna av domkraften. Kontrollera oljenivån med mätstickan.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133295.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.