Hur byta olja på en 2002 VW 2,0 Motor

Flera fordon i Volkswagens 2002 lineup drevs av en normalt aspirerade 2,0-liters, fyrcylindrig motor. Detta är inte att förväxla med de 1,8-liters eller senare 2,0-liters turboladdade motorer som används i vissa VWs såsom GTI. Den 2,0-liters är en grundläggande, pålitlig powerplant utformad med tillförlitlighet och bränsleekonomi i åtanke, snarare än prestanda. Oljan i motorn ska bytas regelbundet för att säkerställa att fordonet körs tillförlitligt i många år framöver. Saker du behöver
domkraft
pallbockar eller ramper
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Oljefilternyckel
momentnyckel Rags Addera Visa fler instruktioner

1

Parkera bilen på en plan, jämn yta. Oljan kommer att rinna snabbare om motorn är varm - inte byta olja när motorn är varm, eftersom du kan bränna dig
2

Lyft framför bilen med en domkraft. och sänk ner den på ett par pallbockar, eller köra framdäcken upp på ramper.
3

Skjut olja uppsamlingskärl under motorn. Lossa och ta bort oljeavtappningspluggen sitter på undersidan av motorn. Låt oljan rinna ner i behållaren under cirka 10 minuter.
4

tillbaka avtappningspluggen. Använd en ny fruktdryck bricka på kontakten för att förhindra oljeläckage. Dra åt avtappningspluggen till 25 foot-pounds med en momentnyckel.
5

Lossa och ta bort oljefiltret, som ligger mot botten-framsidan av motorn, med oljefilternyckel. Placera oljefiltret uppochned på Oljetråg och låt den rinna av.
6

Smörj gummipackningen på det nya filtret med ett tunt lager ny olja. Trä det nya filtret på motorn och dra åt det ordentligt för hand. Använd oljefilternyckel att vända det om ½-sväng hårdare, men över-dra åt den.
7

Häll 4,4 liter olja i motorn. Låt oljan att bosätta sig i motorn och kontrollera sedan oljenivån med motorns oljesticka. Sänk bilen av domkraften eller ramperna. Kassera oljan vid en olja återvinningsstationen. Kontrollera oljan igen efter att bilen körts under en kort tid och fyll på olja vid behov.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133294.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.