Hur byta olja på en 2003 V.W. Beetle 2.0

Varje bilägare vet, eller åtminstone borde veta, att oljan i motorn är en mycket viktig komponent som garanterar en motor går tillförlitligt för många miles. Detta är inte annorlunda för Volkswagen Beetle, en retro-stylad VW som liknar den ursprungliga Bug men använder en up-to-date chassi och mekanik. Oljan i en ny Beetle kan ändras på återförsäljare, med någon ansedd mekaniker eller kan ändras av ägaren. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
T-20 Torx bit eller T-20 skruvmejsel
Oljefilternyckel
oljebehållaren Rags

Visa fler instruktioner
1

Parkera bilen på ett plant underlag. Oljan rinner lättare och grundligt om motorn nyligen har körts. Se till att motorn inte är varm innan du arbetar på det, dock.
2

Jack upp framför bilen med en domkraft och sänka den på pallbockar. Alternativt, kör den främre änden uppåt på fordonet på rampen står att lyfta fordonet. Placera en träbit eller hjulkloss bakom bakhjulen. Öppna huven. Ta av oljelocket.
3

Ta bort skruvarna från bilens undersida som håller motorskyddsplåten på plats. Skjut oljetråget under oljeavtappnings bulten i sumpen på motorn. Lossa och ta bort avtappningspluggen med en 19 mm hylsa och spärrskaft. Låt all olja rinna in i pannan, vilket kan ta fem till tio minuter.
4

Placera en ny fruktdryck bricka på avtappningspluggen efter att ta bort gamla. Trä tillbaka avtappningspluggen i motorn. Dra ur kontakten till 25 foot-pounds med en momentnyckel
5

Leta oljefiltret -. Den runda cylindern finns nära botten av motorn - och lossa den med filternyckeln. När det är löst, trä ur den för hand. Olja kommer att rinna ut när du tar bort det, så flytta den snabbt på tråget. Torka upp utspilld olja.
6

Torka området ner runt filterhuset. Smörj gummipackningen på det nya oljefiltret med lite olja på fingret. Installera det nya filtret för hand. Vrid filtret ytterligare 1/2 varv med filternyckeln. Dra inte åt det. Sätt tillbaka stänkskyddet.
7

Häll 4,5 liter ny olja i motorn. Låt motorn lösa. Byt olja cap. Starta motorn och kontrollera oljeläckage. Sänk bilen från domkraften eller ramper. Kontrollera nivån med mätstickan. Lägg till mer olja vid behov. Se till olja är mellan linjerna på oljestickan.
8

Avfallshantera den gamla oljan ordentligt. De flesta bildelar butiker kommer att återvinna det åt dig gratis.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133293.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.